Het laatste nieuws

Februari 2023: ZF8HP versnellingsbak tuning

Na lange tijd hebben we eindelijk weer eens groot betekenisvol nieuws. Vanaf nu zijn we er klaar voor om ook de 8-traps ZF versnellingsbak te kunnen aanpassen aan onze wensen. Maanden lang zijn we bezig geweest met research, bestuderen, uitzoeken, testtijden, (hulp)software schrijven enz. enz.
Uiteraard vindt u bij ons gaan standaard 13 in een dozijn tuning. Maar kijken we naar het product zoals die in een Alfa Romeo functioneert. Op zoek naar meer beleving en rijbeleving, maar natuurlijk ook het elimineren van onhebbelijkheden. Wat ons betreft is het erg goed gelukt. Drie stages, met of zonder Race Mode.

Bekijk onze mogelijkheden voor de ZF8HP versnellingsbak tuning.

Giulia & Stelvio Quadrifoglio
Giulia & Stelvio 2.0T en JTDm

Augustus 2021: Nieuwe Performance Logger versies voor de 2.0T en Q versie, nu met SD geheugen kaart

De Performance Loggers voor de 2.0T en Q versies kunnen nu uitgerust worden met een SD geheugen kaart. Hierop worden 4 maal per second alle geregistreerde parameters (en een paar extra) opgeslagen. De SD kaart kan na ieder rit uitgelezen worden met een CSV reader om zodat alle signalen grafisch in beeld kunnen worden gebracht.

Volg deze link voor alle informatie

Mei 2021. Upgrade voor de Giulia en Stelvio Q Performance Logger

We hebben de Performance Logger voor de Giulia en Stelvio Q uitgebreid met een aantal nieuwe opties.

  • Diverse nieuwe motor parameters
  • Koppel en vermogens berekening
  • Accu conditie en laadstroom meting
  • Stoel-, stuur- en achterruitverwarming regeling
  • en meer……

Volg deze link voor alle informatie

Bestaande Performance Loggers kunnen on-line worden ge-upgrade.

Maart 2021: Campertuning: Ducato 2.3 Euro6D.

We zijn misschien niet altijd de eerste met het aanbieden van tuning voor bepaalde modellen. In het geval van de Ducato Euro6D keken we even de kat uit de boom. Vele fabriekssoftware updates passeerden. Gelukkig bleven echt grote fabrieksupdates en/of kinderziektes uit.

Maar nu is het dan zover. En er valt heel wat over te vertellen. Op het eerste gezicht lijken alle versies erg op elkaar. Maar dat blijkt verre van de waarheid. Door een verschil in type versnellingsbakken, turbo’s en mechanische motoronderdelen kunnen ze echt niet over één kam geschoren worden. Dit in tegenstelling tot wat veel andere aanbieders van tuning blijkbaar wel denken.

Lees hier alles over de Euro6D Ducato campers.

Augustus 2020: Unieke OBD Tool, de Performance Logger

We hebben onszelf overtroffen met de ontwikkeling van een hele nieuwe OBD tool. We noemen ’t de Performance Logger en is bedoeld om de prestaties van de Giulia en Stelvio vast te leggen en de omstandigheden van de motor en aandrijflijn in de gaten te houden.
Nieuwsgierig naar meer? volg dan de link en lees!

April 2020: Massimo tuning voor de Giulia/Stelvio Quadrifoglio.

In februari introduceerde wij al de Medio tuning voor de Giulia en Stelvio Q. Dat ging allemaal over karakter verbetering. We voegen daar nu extra koppel en vermogen aan toe  Zo’n 70 tot 80 Nm en 30 tot 60 pk meer. Lees er hier alles over:

Giulia Q 6MT (handbak)
https://squadra-tuning.nl/…/al…/giulia/quadrifoglio-6mt-e6b/

Giulia Q 8AT Euro 6B (automaat)
https://squadra-tuning.nl/…/alf…/giulia/giulia-quadrifoglio/

Giulia Q 8AT Euro 6D (automaat)
https://squadra-tuning.nl/…/giulia/quadrifoglio-8at-euro-6d/

Stelvio Q Euro 6B en 6D
https://squadra-tuning.nl/…/stelvio/quadrifoglio-euro-6b-6d/

Februari 2020: Remote Start voor de Alfa Giulia en Stelvio

Even geleden presenteerde wij een leuke nieuwe feature voor de Giulia en Stelvio. Remote Start. Een standaard Amerikaanse optie die wij nu ook op Europese versies actief kunnen maken.
De prijs voor deze optie is nu aanzienlijk lager. Dit omdat we originele Amerikaanse sleutels veel interessanter kunnen inkopen.
We zijn zelfs in staat gebruikte Amerikaanse sleutels geschikt te maken voor hergebruik.

Klik voor meer info: https://squadra-tuning.nl/obd-tools/

Februari 2020: Medio tuning Giulia Quadrifolgio

Met trots, omdat het zo mooi geworden is……., maar ook met een beetje schaamte, omdat het zolang heeft moeten duren….., presenteren wij onze aangepaste motorsoftware voor de Giulia Quadrifoglio. We gaan hier niet beschrijven wat het allemaal inhoudt, dat is namelijk te veel om op te noemen. Klik daarvoor op de link, neem de tijd en laat u verrassen.

https://squadra-tuning.nl/…/alf…/giulia/giulia-quadrifoglio/

Januari 2020: Exhaust Sound Controler Giulia/Stelvio Quadrifoglio

Speciaal voor de Giulia en Stelvio Q hebben wij een Exhaust Sound Controller ontwikkeld. Je bepaalt nu zelf wanneer de uitlaatkleppen open gaan. Gewoon via een dongle in de EOBD poort. Hier lees je alles.

Augustus 2019: OBD tools

En weer was het wat langer stil. Wij hebben echter niet stil gezeten….. Zo hebben wij ons nogal veel bezig gehouden met het ontwikkelen van een aantal leuke en praktische tools voor de Giulia en Stelvio. Hier staan ze vermeld.

Juli 2018: ABS/Traction control uitschakeling voor de Giulia en Stelvio

Vanaf nu is het voor de echte Alfist mogelijk de Traction Control van de Giulia en Stelvio uit te schakelen. Met behulp van een in eigen beheer ontwikkelde EOBD dongle kan via de D-stand van het DNA systeem het ABS/ESC buiten werking worden gesteld.

Lees via deze link alle ins en outs:

https://www.squadra-tuning.nl/…/al…/giulia/abstc-off-dongle/

Maart 2018: Introductie Squadrachip voor de Giulia/Stelvio 2.0 T 280 pk versies.

Het heeft even op zich laten wachten….. Maar de Squadra Tuning voor de Giulia/Stelvio 2.0 Turbo 280 pk versies in nu klaar. Dat is vooral zo gekomen omdat we niet over 1 nacht ijs wilde gaan en we heel zeker van onze zaak moesten zijn.
Helaas is de marge op de 280 pk versies niet groot. Zelfs klein. Maar het is wel gelukt een paar leuke extra features in te bouwen.

– Snelheidbegrenzer verwijderd.
– Start & stop strategie omgedraaid
– EGR werking uitgeschakeld
– Toerenbegrenzing bij stilstaande auto verwijderd
– Diverse temperatuur afhankelijke regelingen ingebouwd

Giulia: https://www.squadra-tuning.nl/chiptuning/alfa-romeo/giulia/veloce-2-0-t-280-pk/

Stelvio: https://www.squadra-tuning.nl/chiptuning/alfa-romeo/stelvio/2-0-turbo-280-pk/

Maart 2018: Introductie Squadra Tuning voor de Jeep Compass.

Da Jeep familie wordt steeds groter. In 2017 werd de Compass geïntroduceerd. Uiteraard hebben wij ook voor dit type mooie tuningssoftware ontwikkeld.

Volg deze link voor alle informatie.

September 2017: Introductie Squadrachip Alfa Stelvio JTDm's

Nu de eerst bestelde Stelvio JTDm’s één voor één worden afgeleverd is het tijd geworden onze tuning daarvoor aan te bieden. Omdat de Stelvio en de Giulia op motorisch vlak heel veel met elkaar gemeen hebben was de software ontwikkeling niet echt nieuw. Toch hebben we gekozen voor een iets andere verdeling van het koppel en vermogen. Iets meer koppel (omdat de Stelvio iets zwaarder is) en ietsjes minder vermogen om precies dezelfde reden. Lees ons verhaal waarom precies….

…voor de Alfa Stelvio 2.2 JTDm 150 pk

…voor de Alfa Stelvio 2.2 JTDm 180 pk

…voor de Alfa Stelvio 2.2 JTDm 210 pk

Juli 2017: Introductie Squadrachip Giulia Veloce JTDm

De tuning van de Giulia 2.2 JTDm Veloco liet heel even op zich wachten. De reden? Het vinden van een geschikte testauto en eigen voorstudie. De resultaten komen overheen met de verwachting:

Squadra Tuning Giulia 2.2 JTDm Veloce.