Resultaten

  • Toerenbegrenzer ongewijzigd
  • Aangepast timing nokkenasverstelling
  • Type injectiesysteem: Bosch Motronic M1.5.5
  • Type Eprom: Flash EEprom

Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

  • Squadra chiptuning
    € 325 ,-

Neem contact op

Ervaringen

Bob Honsbeek

25 maart 2005 een bezoek gebracht aan SQUADRA TUNING in Nunspeet. Na twee weken rijervaring mijn bevindingen van de Squadrachip.

Stationaire eigenschappen van de motor
Score 5 een enorme verbetering is merkbaar. De motor loopt mooi regelmatig stationair, en corrigeert beter als er een belasting wordt ingeschakeld (airco en dergelijke).

Oppak gedrag bij wegrijden
Score 5 een enorme verbetering is merkbaar. Pakt bij zowel koude als warme motor gelijk op en houdt niet meer in. Bij koude motor stikte hij er nog wel eens in en moest je eerst de koppeling weer intrappen en gas bij geven, dit is nu absoluut verdwenen.

Oppakgedrag bij lage toeren
Score 5 een enorme verbetering is merkbaar. Je kunt nu veel makkelijker in een hogere versnelling gas geven en vlot accelereren. Trekt nu vanaf 2000 tot aan 7000 toeren in een vloeiende beweging, in plaats van een spurt vanaf 4000.

Doortrekken in hogere toeren
Score 3 kleine verbetering merkbaar. Doorteken in hogere toeren is iets beter geworden, maar was natuurlijk al erg goed, je moet wel goed opletten omdat alles nu zo vloeiend verloopt zit je zo in het rode gebied.

Brandstofverbruik
Score 4 een flinke verbetering is merkbaar. Verbruik is duidelijk gunstiger geworden op lange afstand 120/140 km/h 1op 15

Algemene beoordeling
Score 5 het is duidelijk een flinke verbetering. De auto rijdt gewoon veel beter en heeft duidelijk veel meer trekkracht onderin. Het gaat zelfs zo verfijnd dat ik in het begin dacht niet veel te merken maar na er wat langer mee te rijden het steeds meer ben gaan waarderen. 131 Pk en 158Nm uit een 1600 is toch niet verkeerd?

John de Winkel

Na een gezellig en onderhoudend bezoekje aan Stephan kreeg ik de 156 TS 1.6 G3 (2002) terug met een verrassend sterker trekken onderin het toerenbereik. Dit was nu precies waarvoor ik hem door Squadra liet chippen. Natuurlijk zou het leuk zijn wanneer de topsnelheid hoger kwam te liggen maar wanneer rijd je nu helemaal op top in dit kikkerlandje. Het verbruik is niet noemenswaardig afgenomen maar het rijplezier is met 80% gestegen.

Ik vond het altijd vervelend om altijd maar te moeten terugschakelen wanneer ik beneden de 3500 toeren reed. Nu voel je duidelijk dat hij beter ‘oppakt’ in het lagere toerenbereik en ik kan dus niet anders zeggen dat ik erg tevreden ben. Ook heb ik het grote voordeel dat ik met LPG niet ben gebonden aan het tanken van de duurdere 98 RON.