Resultaten

 • Toerenbegrenzer ongewijzigd
 • Aangepaste timing nokkenasversteller
 • Type injectiesysteem: Bosch Motronic M2.10.4
 • Type EPROM: PLCC32 27C512
 • Inbouwhandleiding
 • Plaats van de ECU

Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

 • Chiptuning
  € 235 ,-
 • Montage (optioneel, zelf monteren mogelijk)
  € 35 ,-

Neem contact op

Ervaringen

Lieuw en Sonja

Nou hier dan ff en reactie op de door jouw geleverde chip voor mijn alfa 156 1.6 16v.

Ik vond de auto voorheen altijd wat lui tot de 4000 tpm en hoopte dat dit door de chip verholpen zou worden. Nou en het het resultaat mag er wezen dat akelige "denken" van de motor is er niet meer en hij trekt nu mooi door tot de 7000 tpm zonder een lui moment.

Ben meteen ff naar mijn zwager gereden die een 155 2.0 TS heeft, ik kon hem nooit bijhouden met het weg trekken uit stil stand maar dat is nu wel anders hij moest nu echt aanpoten om me bij te houden.

Kortom ik ben super tevreden.

Verbruik weet ik niet hoe dat nu is heb hem er nog maar net in zitten en heb dus nog niet kunnen meten, wel heb ik de aanzuigbuis van een JTD erop zitten samen met een K&N filter (geeft een mooie brul)

Ook merkte mijn vriendin vanmorgen direct het effect volgens haar hield hij altijd in als zij met koude motor wegreed (geeft geen plankie hoor maar gewoon rustig wegrijden) dat is nu weg zij ze dus nog een plus punt dacht ik zo.

John Tolhoek

Als eerste mijn complimenten voor de snelle en correcte aflevering van de chip en lucht inlaat. Tevens de complimenten voor de zeer duidelijke website waar iedereen die een beetje kan sleutelen nu zelf zijn auto kan chiptunen.

Het probleem van mij Alfa was bij koude motor inhouden en niet mooi lopen.

Wat heb ik gedaan:eerst de chip vervangen. Resultaat de auto trekt zeer vlot in toeren en klinkt een stuk scherper. Het inhouden met koude motor is minder maar nog niet weg? Hierover later meer! twee weken later de lucht-inlaat aangepast. Resultaat: door mij niet echt merkbaar maar het lijkt dat de motor in laag toerental iets beter oppakt. Inhouden bleef heel ligt aanwezig.

Nu gaat de auto voor een grote beurt en APK naar de garage, de monteur ondekt dat er een van de vier bobine's bol staat. Na het plaatsen van de nieuwe bobine draait de motor PERFECT pakt mooi op en is een stuk beter op het gas gaan reageren. Kortom het is weer een fijne auto en met het gevoel van een 2.0 l motor. Dit alles mede door Squadra Tuning.

Roel van Til

Hierbij mijn eerste ervaringen (3 dagen) met de aanpassingen aan mijn 156 1.6. Ik ben ronduit puur enthousiast!

De 156 1.6 in combinatie met een gasinstallatie is van huis uit nu niet bepaald een flitsende auto, eerder redelijk traag.

Nu na de plaatsing van je chip in combinatie met de aanpassing van de luchtaanzuiging, beleef ik eindelijk weer het nodige rijplezier.

Ik kan mij haast niet voorstellen dat de in je overzicht getoonde vermogens- en koppelwinst juist zijn.

Deze zijn ook gebaseerd op de 1.6 van de 145/146 en 155, waarbij de luchtaanzuiging niet wordt aangepast.Ik denk dat juist de combinatie met de verbeterde luchtaanzuiging het voor mijn gevoel veel grotere verschil veroorzaakt.

De motor pakt reeds bij lagere toerentallen stukken beter op en als je doortrekt wordt het helemaal een feest. Zoals je in je productomschrijving vermeld, ontstaat door de gewijzigde aanzuigbuis een iets sportiever aanzuiggeluid, dit is echter allesbehalve storend, eerder een extra pluspunt. De auto klinkt nu eindelijk ook zoals een Alfa hoort te klinken!

Met vriendelijke groeten en bedankt voor de aanzienlijke verbetering van mijn auto-genot.

Giuseppe Lucarelli

PERFECT,SUPER,GEWELDIG,

Door ervaring met andere merken chips stond ik er een beetje sceptisch tegenover. Maar ja, je probeert wel eens wat. Het resultaat met de Squadrachip is echt geweldig, ze is nu veel soepeler en sneller en die akelige trekjes (inhouden bij wegrijden) zijn nu ook verdwenen. Dus echte aanrader