Resultaten

  • Toerenbegrenzer van 7000 naar 7300 RPM
  • Aangepast stationair toerental van 850 naar 900 RPM
  • Aangepaste timing nokkenasverstelling
  • Aangepaste timing inlaatlengteverstelling
  • Type injectiesysteem: Bosch Motronic M1.5.5
  • Type EPROM: Flash EEPROM

Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

  • Chiptuning
    € 325 ,-

Neem contact op

Ervaringen

Ad Hoosemans

Op 12 augustus jl heb je in mijn 156 2.0 TS het programma van de chip aangepast.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik bij het wegrijden niet het gevoel had dat ie wegspoot maar merkte wel direct dat het oppakken na gas geven aanzienlijk beter ging dan ervoor (de auto gaat nu direct naar voren zonder er ,lijkt het haast , over na te hoeven denken).

De volgende morgen merkte ik nog meer resultaat nl het irritante inhouden en pas later reageren van de motor op gas intrappen was weg.

Al met al ben ik bijzonder tevreden zeker omdat ik er toch het een en ander van merk, wat ook vooral opvalt is dat de auto voorheen 1 op 11 reed en nu geloof het of niet naar 1 op 12 is gegaan!!!! zonder dat ik hier bewust rekening mee gehouden heb.

Stephan nogmaals bedankt

Menno van de Brink

Vandaag heb ik mijn 156 2.0 ts 16v door jou laten chippen.Ik moet zeggen dat het voor mij een vraag was hoe de auto na het chippen zou rijden. Maar ik dacht bij mezelf geen al te hoge verwachtingen scheppen. Toen ik bij je weg reed,voelde ik echter meteen dat mijn 156 er als een razende vandoor wilde gaan.

Eenmaal de snelweg opdraaiende kon ik mezelf niet bedwingen om eens flink het gas in te trappen,echt het was ongelooflijk hoe hij er vandoor ging. De auto pakte veel sneller dan voorheen op,en bleef maar doortrekken in alle versnellingen.Verder was er een mooie brul te horen elke keer met het accelereren,de grotere aanzuigbuis liet dus ook duidelijk van zich horen (en voelen).

Al met al ben ik dus van mening dat het een geslaagde operatie is geweest. Nu stap ik dus met nog meer plezier in mijn 156.

Stephan Mille grazie!

Timo Quijs

Het formulier heb ik als volgt ingevuld,
Stationair eigenschappen van de motor: geen verbetering merkbaar
Oppakgedrag bij wegrijden : flinke verbetering merkbaar
Oppakgedrag bij lage toeren : flinke verbetering merkbaar
Het doortrekken in de hoge toeren : flinke verbetering merkbaar
Het brandstofverbruik : flinke verbetering merkbaar
Algemene beoordeling : flinke verbetering merkbaar

Nadat ik bij jou weg reed merkte ik al meteen dat alles wat vlotter ging als normaal. Standaard vond ik hem erg tam onderin en dat was eigenlijk de hoofdreden om hem te laten tunen. Ik kan nu tenminste lekker schakellui rijden zonder dat ie nerveus gaat doen. Ook bij sportief wegrijden reageert de auto meteen ipv eerst te twijfelen en dan pas reageren, erg lekker allemaal. Doortrekken gaat ook vloeiender als voorheen en ik merk ook dat je sneller boven de 200 km/u zit. Laatst nog even 230km/u aangetikt en voor mijn gevoel kan ie harder. Al met al een geslaagde operatie geweest en zal het dan ook iedereen aanraden.

Ries Hermsen

Opmerking: Over het algemeen gezien is de 'drivability' van de auto zeer zeker toegenomen. De Alfa rijdt nu lekkerder en is wat minder zenuwachtig. Wat dat betreft is de tuning zeer geslaagd te noemen. Qua performance kan ik niet echt zeggen dat er nu zo'n grote verbetering merkbaar is. De auto trekt wel iets sneller op, topsnelheid verschil heb ik nog niet kunnen testen. Qua brandstofverbruik kan ik niet echt zeggen dat het verschil maakt. Ik ben een tijdje BP Ultimate gaan tanken en toen kon ik ongeveer 60km verder rijden dan voorheen. Maar of dit nu de invloed is van de benzine of de tuning kan ik niet zeggen. Ik ben nu weer gewoon Euro95 gaan tanken, scheelt toch een hoop aan de pomp. Conclusie, de tuning heeft de auto zeker in positieve zin veranderd, maar om nu te
zeggen dat dit bijna € 400,- (EUR 320,00 voor de tuning + EUR 50,00 voor de optionele aanzuigbuis) waard was….niet echt.

Stationair eigenschappen van de motor: Geen verbetering merkbaar
Oppakgedrag bij wegrijden: Kleine verbetering merkbaar
Oppakgedrag bij lage toeren: Geen verbetering merkbaar
Het doortrekken in hoge toeren: Kleine verbetering merkbaar
Het brandstofverbruik: Kleine verbetering merkbaar
Algehele beoordeling: Kleine verbetering merkbaar

Demis Broier

Ik had het je beloofd, dus hier een (zij het heel late) reactie op je kuurtje voor m’n 2.0TS uit 99:

In het najaar van 2006 had ik met jou een afspraak om m’n TS te voorzien van een kuurtje icm de aanzuigbuismodificatie. De auto heb ik 2 maanden geleden verkocht, maar heb er dus 2,5 jaar in gereden en kan daarom een goed oordeel geven!

Verschillen:

Verschil was vanaf het eerste moment merkbaar op allerlei gebieden, nl:

Stationair eigenschappen van de motor: Geen verbetering merkbaar
Oppakgedrag bij wegrijden: Duidelijke verbetering merkbaar
Oppakgedrag bij lage toeren: Duidelijke verbetering merkbaar
Het doortrekken in hoge toeren: Flinke verbetering merkbaar
Het brandstofverbruik: Geen verbetering/verslechtering merkbaar
Algehele beoordeling: Duidelijke verbetering merkbaar

Opmerkingen:
Over het algemeen is de 'drivability' van de auto zeer zeker toegenomen. De Alfa rijdt lekkerder en is wat minder zenuwachtig, met name in stadsverkeer en files (optrekken met deellast, afremmen op motor bij lage toeren, optrekken bij lage toeren etc.).
Op de snelweg is de auto wat meer ‘bij de les’, en doortrekken tot ver boven de 170, 180 verloopt duidelijk vlotter dan voor de tuning.
Tot slot de aanzuigbuis modificatie: Er is duidelijk een sportiever geluid vanonder de motorkap te horen, maar storend is het niet, ook niet bij (constante) 120 + snelheden. En in combinatie met de tuning is de gaspedaalreactie duidelijk een stuk directer geworden: Beweging van je rechtervoet resulteert in een onmiddellijke reactie.

Conclusie:
Wat mij betreft een absolute aanrader dit pakket, de auto rijdt er duidelijk een stuk fijner door en klinkt net even wat sportiever!