Resultaten

 • Inlaatmodificatie noodzakelijk, zie boven
 • Toerenbegrenzer van 6800 naar 7200 RPM
 • Aangepaste gaspedaalreactie (uitgezonderd de Q-system uitvoering)
 • Type injectiesysteem: Bosch Motronic ME2.1
 • Type EPROM: Flash EEPROM

Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

 • Squadra Chiptuning
  € 385 ,-
 • Chromen aanzuigbuizen (noodzakelijk bij tuning)
  Prijs op aanvraag

Neem contact op

Ervaringen

Arian Vos

Ik stuur je de enquete even per mail, net zo makkelijk. Onderaan de mail de beoordelingslijst.

Ik ben tevreden met het resultaat. De aanpassingen in het motormanagement van de Alfa 156 2.5 V6 hebben de rijeigenschappen positief beinvloed. Met name de gaspedaalreactie is wat prettiger en vanaf 4000 toeren is er een merkbare vermogenswinst voelbaar. Naarmate het toerental stijgt lijkt dit ook progressief toe te nemen. Ik denk grotendeels te danken aan de vervroeging van het ontstekingstijdstip.

In de lagere toerentallen eigenlijk geen verschil merkbaar, maar dat is met de bekende eigenschappen van deze V6 ook niet zo vreemd.

De soms licht aanwezige dipjes van het gaspedaal bij wegrijden/optrekken lijken ook eruit te zijn. Al met al een soepel draaiende 2.5 V6 die lekker in toeren klimt.

Het verbruik heb ik nog niet echt in de gaten gehouden, en eigenlijk ligt mijn interesse daar ook niet (daar heb ik tenslotte geen V6 motor voor gekozen).

Ik heb de lambdasonde die wat traag schakelde inmiddels ook vervangen, en die pendelt nu weer zoals hij hoort met ook normale waarden.

Al met al ben ik aangenaam verrast met het resultaat. Gelukkig heb ik vorig jaar nog een setje inlaatbuizen kunnen scoren voor een scherpe prijs. Met de nu extreme toename van de prijzen voor de buizenset was ik er waarschijnlijk niet aan begonnen.

Op de aanschafprijs van de grotere inlaatbuizen na, zeker een aanrader om je alfa 156 te laten tunen bij Stephan!

Professionele aanpak, neemt de tijd voor je en staat achter zijn eigen product en Alfa romeo!