Resultaten


Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

  • Squadra Chiptuning medio
    € 460 ,-
  • Squadra Chiptuning massimo
    € 560 ,-

Neem contact op

Ervaringen

Paul

Je tuning bevalt erg goed en helpt bij het verwerken van het verlies van mijn trouwe Alfa 166.

Ik heb nu ook weer een beetje mijn oude auto terug. Die had een beetje dezelfde gaspedaal tuning als ik die ik nu heb, als ik het goed begrepen heb.

Wat misschien leuk voor jou om te horen is dat ik er in de stad zuiniger mee rijd.

Volgens mij komt dat omdat je het gaspedaal zo getuned hebt dat de auto bij ook bij lage toerentallen nog steeds lekker aan het gas hangt en dan rijd ik rustiger en laag in de toeren met 1 versnelling hoger.

Ik rijd elke week dezelfde boodschappen ronde vandaar dat ik het gemerkt heb en het goed vergelijken kan. Ik denk 1 tot 1,5 km/L zuiniger.

Op de autoweg is het verbruik hetzelfde gebleven maar dat is ook logisch. Het rijplezier is wel een factor 3 verbeterd ?

Ik denk omdat je hart en passie bij auto’s ligt dat je een heel goed gevoel hebt over wat de meeste mensen als zeer prettig ervaren bij het rijden van een auto.

Dat kun je alleen maar begrijpen als je ook veel tuning op de weg doet en op een rollenbank alleen gaat dat niet lijkt me.

De extra Pk’s dat is leuk voor erbij als het een keer nodig.

Coen Spee

Hierbij stuur ik mijn reactie op de mini-enquete betreffende de tuning van mijn ALFA 159 1,9 JTDM 16V.

Na enkele maanden rijden kom ik tot de volgende beoordeling van de tuning:
1 . Stationair eigenschappen: Ik ervaar geen verbetering (2)
2. Oppakgedrag bij wegrijden: Ik ervaar een kleine verbetering (3)
3. Oppakgedrag bij lagere toeren: Ik ervaar een grote verbetering (4)
4. Doortrekken in hogere toeren: Ik ervaar een grote verbetering (4)
5. Brandstofverbruik: Ik ervaar geen verschil (2)
6. Algehele beoordeling: Ik ervaar een grote verbetering (4)

Als toelichting wil ik graag mededelen dat ik dit veel eerder had moeten laten doen. De auto rijdt veel fijner, het turbogat is nagenoeg niet meer aanwezig en de motor reageert ook bij lagere toeren veel beter.

Hij “hangt” nu meer aan het gaspedaal zoals het hoort voor een Alfa! (Dit mag U wat mij betreft gerust op uw website plaatsen).

Arjan Hofsteenge

Gekozen voor medio ivm mijn twee primaire redenen: egr uit en vlotter inhalen.
Ik ben zeer tevreden. De motor voelt soepeler en robuuster aan, reactie op het gaspedaal is veel precieser en directer, inhalen gaat vele malen soepeler, doortrekken in hogere versnellingen en toeren blijf je vermogen voelen, en de algehele rijbeleving is prettiger/fijner.

Ik raad een ieder aan om in ieder geval deze 410 euro te investeren. Het is het dubbel en dwars waard!

1) stationair: Ik ervaar geen verschil (2)
2) oppakgedrag wegrijden: Ik ervaar een grote verbetering (4)
3) oppakgedrag lage toeren: Ik ervaar een kleine verbetering (3)
4) doortrekken in toeren: Ik ervaar een grote verbetering (4)
5) brandstof verbruik: Ik ervaar een kleine verbetering (3)
6) algehele beoordeling: Ik ervaar een grote verbetering (4)

Toelichting:
Gekozen voor medio tuning ivm twee, voor mij, primaire redenen: egr uit en vlotter inhalen.

Ik ben zeer tevreden. De motor voelt soepeler en robuuster aan, reactie op het gaspedaal is veel preciezer en directer, inhalen gaat vele malen soepeler, doortrekken in hogere versnellingen en toeren blijf je vermogen voelen, en de algehele rijbeleving is prettiger/fijner.

Ik raad een ieder aan om in ieder geval deze 410 euro te investeren. Het is het dubbel en dwars waard!

Koen

Hoi Stephan,

Inmiddels is mijn auto alweer enkele weken geleden door jou getuned. Daarnaast heb ik de aandachtspunten laten verhelpen.
Hierbij dus ook een korte reactie aan de hand van het formulier dat je meegegeven hebt.

Als eerste wil ik opmerken dat de problemen met het regeneren van het roetfilter sindsdien niet meer teruggekeerd zijn. Hieronder vind je de punten op het formulier en mijn reactie aan de hand van de cijfers.

Type: 159 1.9 JTD 16V

Stationair eigenschappen van de motor: 2 (geen verschil)
Oppakgedrag bij wegrijden: 3 (kleine verbetering)
Oppakgedrag bij lagere toeren: 5 (enorme verbetering)
Het doortrekken in de hogere toeren: 4 (groot verbetering)
Het brandstofverbruik: 2 (geen verschil)
Algehele beoordeling: 4 (grote verbetering)

Groeten, Koen

Anoniem

Ter herinnering: mijn auto was eerder getuned door Z**, na die tuning heb ik veel problemen gehad met motorstoringen (meestal verstopt roetfilter), ging mijn verbruik drastisch omhoog en had ik ook soms last van een slippende koppeling.

Inmiddels ben ik weer helemaal tevreden over de auto. Ik had er alweer vertrouwen in direct nadat ik bij Squadra was geweest, o.a. omdat Stephan gewoon uitlegt wat hij doet en waarom hij dat doet. Dit in tegenstelling tot Z**. En als je niet in de keuken mag kijken, is de kok dan te vertrouwen....? In de praktijk merk ik weinig of geen verschil ten aanzien van het verschil in vermogen/koppel ten opzichte van Z**, maar de slippende koppeling is verdwenen (het iets lagere max koppel merk je eigenlijk niet). Wel ervaar ik dat de motor soepeler loopt, ook al is dat natuurlijk een beetje subjectief. Ik merk het met name met stationair loop en de manier waarop de motor oppakt bij lage toeren/wegrijden. Als ik echt hard rij (boven 160 km/uur) dan loopt de motor ook veel beter dan met de Z** tuning. Naar mijn idee komt dat niet zozeer door de paar extra pk die Squadra Tuning tuning zou moeten geven (is gewoon te klein om echt waar te kunnen nemen), maar ik vermoed door de andere instellingen (inspuitdruk tegen inspuitduur als ik me Stephan's uitleg goed herinner) die er gemaakt worden.

Uiteraard heb ik, na de slechte ervaring met Z**, ook goed over langere tijd, het brandstofverbruik bijgehouden. Belangrijkste conclusie hiervan: op de boordcomputer is de Squadra tuning (iets) minder zuinig, in 't echte verbruik echter duidelijk zuiniger. Op de boord computer gaf Z** tuning 1 op 15.7 aan tegen 1 op 13.8 aan de pomp. Squadra Tuning gaf 1 op 15.4 op de boordcomputer tegen 1 op 14.6 aan de pomp. Kortom, Squadra tuning is duidelijk zuiniger ten opzichte van Z** en de boordcomputer wijkt minder af.....Mijn rijstijl is uiteraard niet veranderd. Deze duidelijke verbetering ten opzichte van Z** zie ik ook als onderbouwing van mijn waarneming dat de motor soepeler rond draait.

Bas

Ondertussen rijd ik al ruim een jaar met chiptuning en ik vond het tijd worden om mijn bevindingen aan je te mailen. Ik heb die 159 16v met dat kapotte vliegwiel. Het vliegwiel en de koppeling zijn ondertussen vervangen (vliegwiel was inderdaad kapot) en vanaf dat moment rijdt de auto compleet anders, lees: erg goed!

(Note Squadra Tuning: Bij de tuning is geconstateerd dat het vliegwiel defect was, in overleg met deze klant is de auto wel getuned).

Tijd dus voor een overzicht van mij bevindingen:

De 159 JTDm 16v is een relatief zware auto en de motor heeft met 150 PK / 320 NM toch wel wat moeite om dit gewicht goed te laten versnellen. Hoewel er eigenlijk best mee te leven viel, verlangde ik toch naar wat meer vermogen en koppel. Een bezoek aan Squadra Tuning leverde precies op wat ik hoopte te bereiken en meer. Ik heb gekozen voor de Massimo tuning variant. Tot 2000 toeren is er nog niet veel merkbaar, maar vanaf dit toerental is het effect in 1 woord: geweldig. Vanaf dat toerental word je nu getrakteerd met een forse duw in je rug en kun je doortrekken tot ruim 4000 toeren. Doortrekken naar hogere toerentallen is echt een enorme verandering. De auto blijft maar gaan, ongeacht in welke versnelling je rijdt. Ook in de 6e versnelling is inhalen kinderspel. De topsnelheid heb ik nog niet kunnen testen, in verband met het fileleed in Nederland. Tot 200 km/h is in ieder geval snel gerealiseerd. Het is ook duidelijk dat de fut er bij deze snelheid nog lang niet uit is. Behalve dat de auto veel sneller geworden is, rijdt hij ook soepel. Hij rijdt hij niet nerveus of schokkerig en als je je rechtervoet in bedwang houdt, heb je niet het gevoel dat je in een getunede auto rijdt. Het voelt alsof de auto zo uit de fabriek komt. Al met al kan ik zeggen dat het absoluut de moeite waard is.

Mijn bevindingen nog even samengevat:
Stationaire eigenschappen van de motor : 2 (= geen verbetering/verandering)
Oppakgedrag bij wegrijden : 2 (= geen verbetering/verandering)
Oppakgedrag bij lagere toeren, : 5 (= enorme verbetering)
Doortrekken in de hogere toeren : 5 (= enorme verbetering)
Brandstofverbruik : 2 (= geen verbetering/verandering)
Conclusie: gewoon doen!