Resultaten

  • Toerenbegrenzer verhoogd van 6800 naar 7200 RPM.
  • Aangepast stationair toerental
  • Aangepaste in- en uitlaatnokkenastiming.
  • Aangepaste gaspedaalreactie.
  • Zie ook: JTS tuning
  • Type injectiesysteem: Bosch MED7.6.1
  • Type EPROM: Flash EEPROM

Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

  • Squadra Chiptuning
    € 370 ,-

Neem contact op

Ervaringen

V. Watson

It's only taken me 24hours to get used to the new map....super nice. Still sounds like shit though in 4th haha..Raggazzon will fix that.

Here is my feedback :
1. No difference, was smooth before also.
2. Massive improvement
3. Massive improvement, feels like the engine is more freed.
4. Cannot tell any difference
5. Cannot tell any difference (unless is stay in 4th :))
6. An absolutely essential upgrade for anyone with a 2.2JTS. Your car will feel so much nicer to drive, very smooth power curve all the way through the rev counter and no red faces at the lights. Worth every €.

Jan de Vries

Wij zijn erg blij met dit verbeterde rijgedrag met name bij het wegrijden en in de lagere toeren. Geen horten en stoten meer of overdreven hoge toeren bij het wegrijden. Zeer bedankt voor deze aanpassing !

Stationair eigenschappen: Ik ervaar geen verschil(2)
2. Oppakgedrag bij wegrijden: Ik ervaar een zeer grote verbeteringl (5)
3. Oppakgedrag bij lagere toeren: Ik ervaar een grote verbetering (4)
4. Doortrekken in de hogere toeren: Ik geen verschil (2)
5. Brandstofverbruik: Ik ervaar een kleine verbetering (3)
6. Algehele beoordeling: Ik ervaar een groot verschil (4)

Irene van Dijk

Ik ben blij dat mijn zoon er zo op aangedrongen heeft, alleen naar julie als "professionals" toe te gaan om het bekende Alfa gaspedaal-probleem te verhelpen.

Toen je mij vertelde dat er al aan mijn auto gesleuteld ofwel "gerommeld" was zoals je het zelf noemde, was dat even schrikken!

Maar gelukkig kon je alles opnieuw, definitief zoals het hoorde programmeren.
Normaal optrekken en wegrijden was tot voor kort elke keer weer een verassing, want hoe zou hij reageren?

Na mijn eerste vuurdoop thuis in Duitsland een halfuur file rijden heuvel op en daarna de nodige haarspeldbochten, merkte ik al direct het verschil.
Heerlijk! Eindelijk gewoon weer normaal kunnen optrekken en geen onverwachte acties meer hoeven te verwachten. Ook stationair loopt hij weer rustig zoals het hoort!
Kortom bedankt voor alles, je hebt je goede naam zeker waargemaakt. Ik kan nu met een gerust hart m'n oude trouwe BMW 525 verkopen en gaan genieten van m'n nieuwe Alfa Romeo 159 2.2 JTS.

Norbert Maes

Stationair eigenschappen: Ik ervaar geen verschil(2)
2. Oppakgedrag bij wegrijden: Ik ervaar een zeer groot verschil (5)
3. Oppakgedrag bij lagere toeren: Ik ervaar een groot verschil (4)
4. Doortrekken in de hogere toeren: Ik ervaar een klein verschil (3)
5. Brandstofverbruik: Ik ervaar geen verschil (2)
6. Algehele beoordeling: Ik ervaar een groot verschil (4)

Ik heb zeker geen spijt van mijn bezoek en zal je adviseren als een man met verstand van zaken.

M. Leuven

Enige tijd geleden is mijn vader bij jou geweest om mijn AR 159 2.2 JTS te laten chippen. Op dat moment zat ik nog in het buitenland, maar mijn vriendin heeft diezelfde dag er nog in gereden en ze merkte meteen verschil in positieve zin.

Inmiddels ben ik met de AR 159 2.2 JTS op vakantie geweest voor 7 dagen in Tsjechie en 5 dagen in Oostenrijk en heb ongeveer 5000km afgelegd. Op de heen rit heb ik verschillende soorten benzine getankt waaronder:

Aral 102 (3 x getankt merk geen verschil bij 95, tenzij je 200+km per uur moet gaan rijden)
Agrip super 98 (3x getankt merk geen verschil bij 95)
OMV normal 95 (6x merk geen verschil ten opzichte van 102 en 98)
ENI 95 (1 x getankt, ENI is de nieuwe naam van Agrip, merk geen verschil met 102 en 98)

De AR 159 2.2 JTS pakt nu heerlijk op. Ik heb geen last meer van de gedachten: \"wat zou het gaspedaal nu weer gaan doen\". Het doseren is nu gewoon zoals het hoort en het terug schakelen om even ergens snel voorbij te flitsen is nu ook geen probleem meer. Vroeger baalde ik ervan als een verkeerslicht rood was, want je wist nooit echt hoe je weg zou rijden, of met veel toeren terwijl je nog bezig was met het oppakken van de koppeling (en ik ben geen prut chauffeur, want ik rij nooit met een slippende koppeling weg, maar door die elektronica van het gaspedaal lukte het me toch geregeld om dat uit te stralen). Er waren ook dagen dat je gewoon als een wilde uit de startblokken knalde bij een verkeerslicht terwijl dit helemaal niet de bedoeling was. Het volgende verkeerslicht werd je dan aangekeken door andere weg gebruikers met een uitdrukking van: \"kijk daar heb je weer zo\'n malloot in een AR\"

Wat ik nu ook helemaal kwijt ben is het volgende: \"als je in de 4de, 5de of 6de versnelling zit en je geeft iets gas bij om wat te versnellen, dan voelde je de auto iets versnellen, waarna die ineens heel veel wilde gaan versnellen en dan toch weer terug viel in het normale versnellen. Dit was heel duidelijk te voelen, maar niet als een schokje maar als een korte flinke duw.\"

Tijdens de vakantie zijn we in Oostenrijk de Grosse Glocken op geweest. Ten tijde van die rit had ik mijn schoon ouders ook in de auto (4 volwassen mensen). Na het betalen van 33 euro om naar boven te rijden heb ik het gas los gegooid. 21% omhoog haarspeld bocht door en weer 21% omhoog en zo verder. Eerste en tweede versnelling was voldoende om de AR 159 2.2 JTS met 4 volwassenen op 80km per uur te krijgen bij een 21% stijging. Ik heb dit 1 kilometer de de lucht in volgehouden en hierna ben ik rustiger gaan rijden. Wat een koppel! Heerlijk.

Deze verbetering had ik 2 jaar geleden meteen bij aankoop moeten doen, want wat heb ik mij toch geërgerd aan dat gaspedaal.

1) stationair eigenschappen van de motor: Ik ervaar geen verschil (2)
2) Oppak gedrag bij wegrijden: Ik ervaar een zeer groot verschil (5)
3) Oppak gedrag bij lagere toeren: Ik ervaar een zeer groot verschil (5)
4) Het doortrekken in de hogere toeren: Ik ervaar een klein verschil (3)
5) Het brandstofverbruik: Ik ervaar geen verschil (2). Na 4450 km waarvan er 2200 over de snelweg en de rest over grote wegen/binnenwegen/heuvels/bergen blijft de auto 1 op 10 lopen. (Bij aankoop van zo\'n auto calculeer je dat in en dan neem je daar genoegen mee.)
6) Algehele beoordeling: Ik ervaar een zeer groot verschil (5)

Over de algehele beoordeling van de auto ervaar ik een heel groot verschil. Het Gaspedaal reageert nu zoals het hoort en is niet meer zenuwachtig, Hierdoor in de drivability van mijn AR159 2.2 JTS zeker verdubbelt. Vandaar dat de Algehele beoordeling zo hoog is, want dat was de reden dat de auto naar Squadra Tuning ging.

Stephan bedankt!

Hans Hoogmoet

Beoordelingspunt/Score

1) Stationairgedrag: 3 uit 5
2) Oppakgedrag bij wegrijden: 5 uit 5
3) Oppakgedrag bij lage toerentallen: 3 uit 5
4) Doortrekken met hoge toerentallen:2 uit 5
5) Brandstoffverbruik:2 uit 5
6) Algehele beoordeling: 4 uit 5

Toelichting:

Ik heb mijn auto laten tunen vanwege het zenuwachtige gedrag van het gaspedaal in de 1e en 2e versnelling.

Na tuning ben ik dik tevreden met het resultaat. Het zenuwachtig gedrag is nagenoeg geheel verdwenen. Een aanrader voor een ieder die nog twijfelt.

Han de Smet, e-mail hdesmet@zeelandnet.nl

Na het tunen van mijn Alfa GT wist ik één ding zeker: mijn volgende alfa zou ook weer een 'squadra-kuur' krijgen. Ik kon het niet over m'n hart verkrijgen om de GT in te ruilen, dus heb ik 'm aan m'n zoon 'gegeven'... Zelf heb ik een mooie 159 2.2 Ti aangeschaft (Demo van de dealer).

Op 11 september was het zover: Squadra tuning was weer op bezoek in Brugge. (3 kwartiertjes rijden vanuit Zeeuws-Vlaanderen). Waar ik verbaasd over was: het duurde nog geen 10 minuten en de auto was klaar! (note Squadra-tuning: ivm de strakke tijdsplanning op deze lokatie was er helaas niet meer tijd beschikbaar)

Na een tijdje gereden te hebben met de159 2.2JTS na de tuning, is het tijd om even een terugkoppeling te geven.

Allereerst de cijfertjes:
1.Stationair Ik ervaar geen verschil (2)
2.Oppakgedrag bij wegrijden Ik ervaar een groot verschil (4)l
3.Oppakgedrag bij lage toeren Ik ervaar een klein verschil (3)
4.Doortrekken in hogere toeren Ik ervaar een klein verschil (3)l
5.Brandstofverbruik Ik ervaar geen verschil (2)
6.Algehele beoordeling Ik ervaar een klein verschil (3)

Ik heb het gevoel dat de stationair loop iets rustiger is, maar dat kan ook inbeelding zijn, vandaar: geen verschil. Wat het meest opvalt is het gedrag bij wegrijden: voorheen moest je heel behoedzaam gasgeven als je niet nagekeken wilde worden omdat je 'loeiend' wegreed. Nu is de reactie een heel stuk vloeiender. Bovendien is het 'hikje' eruit bij even gas terug. Ik kan niet echt zeggen dat voor mijn gevoel de prestaties erg veel verbeterd zijn, maar de auto rijdt gewoonweg heel erg soepel en pakt lekker op. Wel kun je langer doortrekken in de hoge toeren. Wat het brandstof verbruik betreft: ligt volledig aan de zwaarte van m'n voet..

Ik ben een tevreden rijder.

Petri Hautanen, Finland

Excellent, I have driven some 150 km with new mappings. Throttle response is so much better now, also "cold" idle, original was really bad after a cold start. I can also feel the stronger torque on low revs, making the driving more pleasurable. And also I noticed that my exhaust pipes ("straight through"-type cat-back system) is less covered with excess of black soot, as always with original JTS engines. I use V-Power (99,7 RON in Finland) as gasoline.

I am very happy with ECU programming, thank you!

Pascal Willemse

Zoals de vorige keer ook met m'n 156 Selespeed (Euro 3) ben ik blij dat de aanpassingen gedaan zijn. Van Nunspeet naar huis (65 km) merkte ik al een positieve verandering. Helaas was het te druk om het echt goed uit te proberen. De irritante gaspedaal reactie in de sportstand was verdwenen en vervangen door een veel egalere reactie en de motor leek wat losser te zijn, leek ook wat feller te klinken. Daarna op vakantie naar Italië, volgeladen met 3 mensen erin bleef dat positieve gevoel.

In Toscane bij 33 graden buitentemperatuur nog even 2 middagen alleen weggeweest de binnenlanden in en heerlijk genoten, bijna geen verkeer en wat een fijne auto!Stuurgevoel, wegligging, remmen en de motor, die past nu een stuk beter bij de rest van de auto, lijkt veel minder moeite te hebben met het vrij hoge gewicht van de auto en hangt veel beter aan het gas.

De cijfertjes:
A) Stationair eigenschappen : 2 geen verschil
B) Oppakgedrag bij wegrijden : 4 Flinke verbetering, veel geleidelijker gaspedaalreactie
C) Oppakgedrag bij lage toeren (2000-5000) : 4 Flinke verbetering, eindelijk leuk
D) Doortrekken op hogere toeren : 3 Kleine verbetering
E) Brandstofverbruik : 2 Geen verschil/ niet kunnen meten doordat de omstandigheden heel anders waren dan normaal, Tijdens de vakantie helemaal volgeladen op de snelweg tussen de 130 en 170 km/u circa 1:7,5. Binnenlandse ritjes bergachtig, vol op het gas 1:5 (opmerking: circa 200km, volgens opgave van de tripcomputer, dus niet betrouwbaar) Helemaal niet belangrijk dit punt, maar zal het de komende tijd bijhouden.
F) Algemene beoordeling : In ogenschouw genomen wat bij een atmosferische motor mogelijk is een 4, een flinke verbetering.

Opmerkingen:
- Ervaringen met Superplus benzine (octaangetal minimaal RON98) BP Ultimate, Agip Super Blue, Shell V Power Racing (RON100)
- Selespeed: normale stand en sport stand: voor de wijziging zat er een verschil in de gaspedaalreactie en de snelheid van overschakelen (traag en soepel in de normale stand of snel met een schok(je) in de sportstand. Na de wijziging geen verschil meer in de gaspedaalreactie en dat bevalt goed
- Het vervelende "duwen/ schokken" vlak voordat je stil kwam te staan lijkt ook minder. Hier hoort een uitleg bij: als je afremde tot stilstand, schakelt de de selespeed bak terug en ontkoppelt. Dit ging altijd wat stoterig en misschien verbeeld ik het me, maar dat lijkt minder te zijn.
- Topsnelheid nog niet uitgeprobeerd na de wijziging.
- Toerental als je rustig wegrijdt (parkeren en zo) lijkt wat lager te liggen dan voorheen

Danny

Mijn 2.2 jts laten tunen bij squadra tuning ivm slechte gaspedaal reactie en en raar optrekken.
Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb auto rijd weer heerlijk en trekt op zoals het hoort zonder overdreven veel gas of juist horten en stoten. Echte aanrader voor eigenaren met een 2.2 jts met zelfde klachten!!!