Resultaten

 • Toerenbegrenzer van 6800 naar 7200 RPM
 • Aangepast stationair toerental
 • Aangepaste gaspedaalreactie
 • Aangepaste arm mengsel strategie (uitgeschakeld)
 • Aangepaste timing inlaatlengteverstelling
 • Type injectiesysteem: Bosch Motronic MED7.1.1
 • Type EPROM: Flash EEPROM via "Boot-mode"
 • JTS Tuning

Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

 • Squadra Chiptuning
  € 325 ,-

Neem contact op

Ervaringen

Thom Vleeskruyer

Na enkele maanden met de Squadra chip in mijn 916 spider 2.0 JTS van januari 2007 -inderdaad de allerlaatste die werd geregistreerd- te hebben gereden kan ik het volgende zeggen:

Vooral de andere/snellere reactie op het gaspedaal was even wennen, de eerste mm weinig verandering ten opzichte van standaard, daarna een prima reactie met lekker aan het gas hangen, maar het laatste stukje is een nu beetje doods. Het maakt weinig uit of je het gas half of volledig intrapt. Bij half gas heb je al bijna alles. Eigenlijk zou de slag van het gaspedaal wat kleiner moeten zijn, waardoor het verloop toch weer iets gelijkmatiger zou kunnen worden. Dat neemt niet weg dat ik het fenomeen zelden opmerk.

Op dit moment heb ik ipv de 17" TI velgen 16" gemonteerd, met 205/50 winterbanden. De omtrek is te klein waardoor de snelheidsmeter ongeveer 10% te hoog aanwijst. Normaal is dat een procent of 3. Het leuke effect is dat je kortere versnellingen krijgt en een nog levendiger gedrag van de auto. De 5e versnelling is beter bruikbaar, ik hoef minder vaak terug te schakelen. Hoewel de zomerbanden nog prima zijn gaan er volgend jaar toch nieuwe op die een kleinere omtrek hebben.

Ik vind de combinatie van de chip en banden bijzonder geslaagd.

Echter, allen de Squadra chip is al meer dan de investering waard!

Een paar details, de stationairloop is wat regelmatiger geworden en het verbruik is maar heel iets omhoog gegaan. Dat laatste is natuurlijk het gevolg van wat meer vermogen gebruiken. Ook deze chip verdient 5 sterren!

Enquête formulier:
Stationair eigenschappen motor: flinke verbetering
Oppakgedrag bij wegrijden: flinke verbetering merkbaar
Oppakgedrag bij lagere toeren: kleine verbetering merkbaar
Het doortrekken in hogere toeren: kleine verbetering merkbaar
Het brandstofverbruik: geen verbetering merkbaar
Algehele beoordeling: ruime verbetering merkbaar.