Resultaten

 • Toerenbegrenzer ongewijzigd
 • Aangepaste timing nokkenasverstelling
 • Type injectiesysteem: Bosch Motronic M2.10.3 of M2.10.4
 • Type EPROM: PLCC32 27C512
 • Inbouwhandleiding
 • Plaats van de ECU

Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

 • Squadra Chip
  € 235 ,-
 • montage (verzenden mogelijk)
  € 50 ,-

Neem contact op

Ervaringen

Job Reijnders

Inmiddels al weer even geleden = midden februari = heb ik op een zaterdag bij jou een bezoekje gebracht. Hoewel op een lastige plaats heb jij "op de tast" de computer achter het dashboard van mijn Spider 2.0 TS 16 v weggehaald en de chip vervangen door een door jou geprogrammeerd exemplaar.

Ik had met de originele chip slechts enkele dagen gereden en inmiddels meerdere dagen (het weer is erg goed geweest in februari en maart 2003) met de nieuwe chip. Het klopt wat door jouw klanten geschreven wordt. De chip zorgt duidelijk merkbaar voor een fijnere motorkarakteristiek. Met name het oppakken over het hele toerenbereik is aanzienlijk verbeterd. Op de snelweg in z'n 5 rijdt mijn Spider nu echt fantastisch! De 200 is snel bereikt en ik heb onlangs kortstondig 220 km/h gereden op een stukje snelweg richting Doetinchem (met open kap natuurlijk!).

Het verbruik van de door mij sportief bereden Spider (niet in de stad snel optrekken overigens) is beter dan 1: 10 (super plus). Ben zeer tevreden over de door de nieuwe chip bewerkstelligde verbetering en beveel de chip iedere Alfa Romeo bezitter met de 2.0 16v motor aan.

Vincent van de Broek

De redenen om een (nieuwe) chip te plaatsen waren voor mij de volgende: meer koppel onder in het toerengebied en meer pk's met name in de acceleratie. Mijn Spider was in de eerste versnelling 'hikkerig' en pakte niet goed op bij doorschakelen in de lagere regionen (als je een Alfa V6 gewend bent zul je dit relatief gezien altijd houden helaas).
Met van de chip van Stephan geinstalleerd (10 - 15 min.) valt gelijk op dat het doorschakelen de motor sneller oppakt; het verschil is voor mij zo'n 1000 toeren. Daarnaast schiet de Spider -zoals het hoort- in zijn eerste versnelling gelijk weg zonder in te houden en gaat met meer kracht richting einddoel: 220+. Duitsland bracht qua snelheidsmogelijkheden uitkomst voor een testrit; overigens het sterkste punt van dit land.

Concluderend kan ik dan ook de Squadra-chip, mede gezien de gekozen prijsstelling, absoluut aanbevelen. De persoonlijke begeleiding en installatie is ook een meerwaarde waar je niet voor betaald en die je wel ontvangt.

Sander

Ik ben afgelopen week een paar dagen weg geweest met de GTV, en ik ben heel erg blij met de chip. Toen ik de chip had besteld was ik eerlijk gezegd sceptisch. Een beetje in de trent van: dat kan nooit voor zo weinig geld, maar voor dat geld wil ik het wel proberen. Maar nu ik er behoorlijk wat mee gereden heb ben ik echt waanzinnig blij. Ik heb zelf ook wat hogere snelheden uit geprobeert en de auto komt veel gemakkelijker boven de 210 km/uur. Dit was voor dat de chip erin zat heel erg moeilijk, maar nu houdt hij nog gas over. Dus ook namens mij heel erg bedankt.