Resultaten


Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

  • Squadra Chiptuning
    € 380 ,-
  • Squadra upgrade naar 95 pk
    € 300 ,-

Neem contact op

Ervaringen

Bart Jan Garretsen

De basis MiTo met 78pk Fire 4-cilinder is feitelijk bedoeld voor Italië, maar gek genoeg ook zo geleverd in Nederland. In Duitsland was de 95 pk versie altijd al leverbaar. Vreemd.

Laten we eerlijk zijn, 78 pk in een auto van rond de ton is te weinig, helemaal voor een Alfa. Komt bij dat aan alle kanten merkbaar is dat de 78pk versie geknepen is.

M'n vriendin rijdt dagelijks met de auto, maar het heeft me toch wat overredingskracht gekost om haar te overtuigen van de tuning.
met als gevolg: “dat had ik veel eerder moeten doen…” Naast meer rijplezier behoort nu ook het vervuilde gasklephuis tot het verleden!

1) Stationair: (3) Ik ervaar een kleine verbetering. Wel rustiger, ondanks iets hogere toerental.
2) Oppakgedrag bij wegrijden: (5) Ik ervaar een zeer grote verbetering. Vooral ook door de aanpassing van de gaspedaalrespons. Nu is “N” ook prettig rijdbaar.
3) Oppakgedrag bij lagere toeren: (4) Ik ervaar een groot verschil. Auto reageert beter.
4) Doortrekken in hogere toeren: (5) Ervaar een zeer groot verschil . Voor de tuning gaf de motor niet meer thuis vanaf 3500tpm ongeveer, viel echt dood. Dat is nu over. Je slaat geen modderfiguur meer op de autobaan.
5) het brandstofverbruik: (3) Een kleine verbetering merkbaar. De 1.4 is al zuinig bij normaal rijden, maar na tuning toch een paar tienden winst.

Conclusie: Heb je net een 78 pk Mito gekocht, of rijd je nog steeds rond met slechts 78 paarden in het vooronder? Geef deze dan de Squadra-software die deze motor simpelweg nodig heeft. Het is echt geen overbodige luxe, de auto rijdt er zoveel beter door.

Peter Tijssen, e-mail: fjjc6551@kpnmail.nl

Ik ervaar een groot verschil, vooral bij het optrekken de auto is sneller en kan ook veel meer toeren maken, ook het gaspedaal reageert sneller. Met de auto op vakantie geweest. De 20 PK winst kwam goed van pas in de bergen, geen probleem om de rest bij te houden.
De MITO wordt ook wat sneller Topsnelheid 185 km. En je gaat anders rijden met de MITO. Het verbruik weet ik nog niet met zekerheid te zeggen, maar op lange afstanden rijd de MITO +/- 800 km op een volle tank.

Ik ben tevreden met de tuning, merk duidelijk een verschil.

1. Stationair eigenschappen van de motor - Een groot verschil (4)
2. Oppakgedrag bij het wegrijden - Een zeer groot verschil (5)
3. Oppakgedrag bij lagere toeren - Een groot verschil (4)
4. Het doortrekken in de hogere toeren - Een zeer groot verschil (5)
5. Het brandstofverbruik - Een groot verschil (4)
6. Algehele beoordeling - Een groot verschil (5)

Paul, e-mail: Paul@roodink.com

Hierbij mijn ervaringen met de tuning van twee weken geleden

1) Stationair eigenschappen van de motor Ik ervaar een groot verschil (4)
2) Oppakgedrag bij wegrijden Ik ervaar een zeer groot verschil(5)
3) Oppakgedrag bij lagere toeren Ik ervaar een groot verschil (4)
4) Het doortrekken in de hogere toeren Ik ervaar een zeer groot verschil(5)
5) Het brandstofgebruik zie toelichting
6) Algehele beoordeling Ik ervaar een zeer groot verschil(5)

Zeer tevreden over de tuning. De tuning geeft een totaal andere beleving van het rijden in een ongeblazen 1.4 Mito. De vermogenswinst (20 PK) en de gaspedaalreactie vallen hierbij zeer positief op. Over het brandstofgebruik kan ik nog niets melden (geen vergelijkbare ritten gereden en de buitentemperatuur is hoger, lijkt wel iets zuiniger).

Is de investering zeker waard geweest.