Resultaten


Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

  • Squadra Chiptuning
    € 480 ,-

Neem contact op

Ervaringen

Jeroen Hensels

Stationair eigenschappen: Ik ervaar een kelin verschil (3)
Oppakgedrag bij wegrijden: Ik ervaar een groot verschil (4)
Oppakgedrag bij lagere toeren: Ik ervaar een klein verschil (3)
Doortrekken in de hogere toeren: Ik ervaar een groot verschil (4)
Brandstofverbruik: Ik ervaar een groot verschil (4)
Algehele beoordeling: Ik ervaar een groot verschil (4)

De auto rijdt makkelijker weg vanuit stationair toerental. De gasrespons in Normal is nu acceptabeler. In Dynamic is het doortrekken in de hoge toeren echt geweldig nu. Brandstofverbruik blijft rond 1 op 13. Overigens loopt hij alleen echt lekker op Euro 98. De bougies waren niet versleten; dit zijn irridiumbougies die 120.000 km mee moeten kunnen. Het pingelen lag dus toch aan de Euro 95.

Al met al ben ik zeer tevreden met jullie tuning!

John Janssen

Ergens eind november mijn mito qv door jullie laten opfrissen bij Coumans in Geleen. Nu na een paar maanden mijn ervaringen.

MiTo had ik al laten voorzien van K&N inlegfilter en Novitec einddemper.

Na jullie kuur :onherkenbaar karakter.

In A en N stand nu lekker relax. In D stand precies 100% bij de tijd zonder die extreme gasresponse, geen turbogat maar wel een fabelachtige vermogensopbouw tussen 2000 en 5500 rpm en dito geluid voor een vier cilinder, echte nekkendraaier als heeeeel het gaspedaal wordt aan geraakt.

In de keuken zorgen de Italianen voor de extra smaak, bij alfa motoren zijn de Nederlanders onnavolgbaar in het kruiden van het karakter.

Als Alfa af fabriek deze setting levert, zouden er volgens mij meer dan die 100 QV's nu rondrijden

Tot mijn volgende alfa, John Janssen

ps dit is mijn derde door Squadra opgefriste alfa 1:75ts en 2:166ts

Pieter Glas, E-mail: jp.glas1@quicknet.nl

Allereerst was het een geweldige ervaring om de QV op de vermogensbank te zien werken. En mooi om te zien hoe Stephan professioneel zijn werk doet! Na de vermogenstests en de verandering van het luchtfilter, open Pipercross filter, zijn hier mijn ervaringen.
Het eerste wat opviel is het stationair toerental, is nu iets hoger waardoor de motor iets meer bij de tijd lijkt. Wegrijden vanuit stilstand in de N stand is nu gewoon te doen, hij pakt veel beter op. Voorheen viel de motor bij opschakelen naar de 2e versnelling soms zowat dood... De behoefte om snel naar de D stand te gaan is er niet meer. Rijden in de N stand kan nu.
In de D stand is het wegrijden ook aangepast. In tegenstelling met de N was dat in de D veel te explosief. In plaats van, soms, een ongecontroleerde sprong voorruit, kan je nu in de D normaal wegrijden.
Oke, de D stand is dan toch de stand waar ik meest in rij. Ik merk dat het vermogensopbouw beter is geworden, echt explosiever! De motor klimt merkbaar sneller naar de hogere toeren, pakt bij doorschakelen veel beter op en loopt veel vlotter door de versnellingen.
Al lijkt het verschil van voor en na op papier niet zo groot, de beleving is er des te meer. Ik ervaar de auto nu veel meer als een bommetje. Hij is echt lekkerder geworden.....met een mooi geluid!
Absoluut een aanrader!

De cijfers:
1) Stationar eigenschappen van de motor: Ik ervaar een klein verschil (3)
2) Oppakgedrag bij wegrijden: Ik ervaar een zeer groot verschil (5)
3) Oppakgedrag bij lage toren: Ik ervaar een groot verschil(4)
4) Het doortrekken in de hogere toeren: Ik ervaar zeer een groot verschil(5)
5) Het brandstofverbruik: Ik ervaar een verslechtering(2) Dit is tijdelijk denk ik :-) vanwege m'n rijstijl nu
6) Algehele beoordeling: Ik ervaar een zeer groot verschil(5)