Resultaten

 • Toerenbegrenzer ongewijzigd
 • Temperatuursafhankelijke koppel beperking bij koude en te hete motor
 • Koppelbeperking in 1e en 2e versnelling
 • JTD 8v tuning door Squadra Tuning
 • JTD turbo's
 • Type injectiesysteem: Bosch EDC16C39
 • Type EPROM: Flash EEPROM

Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

 • Squadra Chiptuning medio
  € 410 ,-
 • Squadra Chiptuning massimo
  € 560 ,-

Neem contact op

Ervaringen

Christ Coppens

Ik heb in 2013 een Bravo 1.9JTD-8V uit 2007 gekocht bij de dealer. Deze had toen 110.000km op te teller.
Hoewel de Bravo standaard al iets meer vermogen had dan mijn vorige auto, een Alfa Romeo 156 SW 1.9JTD-8V, ben ik toch bij Squadra Tuning in Nunspeet langsgegaan om er nog wat meer uit te laten halen. Ik heb dit vrij kort na aankoop van de Bravo gedaan.
Er waren goedkopere tuning bedrijven, maar Squadra Tuning staat zeer goed aangeschreven en is specialist in het tunen van Alfa, Fiat en Lancia.

Ik kon kiezen uit een zogenaamde Medio of Massio tuning. Wederom in verband met de kosten heb ik gekozen voor de eerste. Dit betekend dat het geleverde vermogen van het 8-kleps JTD blokje nu ligt op een gezonde 140pk/329Nm. Daarmee is de Bravo bijzonder vlot te noemen.

Net voor de jaarwisseling naar 2017, bij 192.000km, heb ik de Bravo ingeruild op een Alfa Romeo 159 SW 2.0JTDm. Niet omdat er iets mis wat met de Bravo, maar gewoon omdat het kon. Binnenkort zal ik dus weer een bezoekje aan Stefan moeten gaan inplannen.

De cijfers:
Stationair eigenschappen: Ik ervaar een klein verschil (3)
Oppakgedrag bij wegrijden: Ik ervaar een kleine verbetering (3)
Oppakgedrag bij lagere toeren: Ik ervaar een grote verbetering (4)
Het doortrekken in hogere toeren: Ik ervaar een grote verbetering (4)
Het brandstofverbruik: Ik ervaar geen verschil (2)
Algehele beoordeling: Ik ervaar een grote verbetering.