Resultaten


Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

  • Squadra Chiptuning medio
    € 410 ,-
  • Squadra Chiptuning massimo
    € 560 ,-

Neem contact op

Ervaringen

Willem Veldkamp

Na bijna twee maanden gereden te hebben met onze Fiat Croma 1.9 Multijet automaat met de Medio versie, is het tijd voor een evaluatie.

Zoals je ziet ben ik (en overigens ook mijn echtgenote die ook regelmatig in de auto rijdt) erg tevreden. Hoewel de Croma altijd al wel plezierig reed (afgezien van de problemen met de EGR klep) is de lol in autorijden duidelijk toegenomen. Een turbogat is er niet meer en de motor pakt prima op over hele toerenbereik. Vooral bij druk verkeer is de directe respons een groot genot.

Omdat we onder erg wisselende omstandigheden rijden, soms een paar weken bijna alleen maar stadsverkeer en dan weer een aantal malen lange afstanden, is het moeilijk om concreet iets te zeggen over het brandstofverbruik. Gevoelsmatig is het ongeveer 5% tot 10% beter.

We zijn pas een weekend naar Parijs geweest met 5 personen en een kofferbak vol bagage. We hebben redelijk stevig doorgereden (tegen de 140 op de cruisecontrol dus ruim 130 in werkelijkheid) en kwamen uit op 14,8 kilometer per liter. Niet slecht lijkt me.

Achteraf zeg ik dat ik de chiptuning al veel eerder had moeten laten doen.

Veel succes met je activiteiten!

De cijfers:
Stationair eigenschappen van de motor: Ik ervaar een klein verschil (3)
Oppakgedrag bij wegrijden: Ik ervaar een groot verschil (4)
Oppakgedrag bij lagere toeren: Ik ervaar een groot verschil (4)
Het doortrekken in de hogere toeren: Ik ervaar een groot verschil (4)
Het brandstofverbruik: Ik ervaar een klein verschil (3)
Algehele beoordeling: Ik ervaar een groot verschil (4)