Performance Logger SD

Wat is het?

De Squadra Tuning Performance Logger is een unieke OBD tool die het mogelijk maakt prestatie cijfers en aandrijflijn parameters inzichtelijk te maken.

Er wordt gebruikt gemaakt van reeds aanwezige data die over de CAN netwerk tussen de diverse regeleenheden wordt uitgewisseld.

Wat kan de Performance Logger?

Het begint allemaal met het meten van acceleratietijden. 0-100, 0-160/200, 400 meter, hoogst bereikte snelheid. De beste tijden worden opgeslagen.

Aandrijflijn parameters zoals turbodruk, inlaat-, olie- en koelvloeistoftemperatuur kunnen worden gecontroleerd. Maar ook, afhankelijk van het type Giulia/Stelvio, uitlaatgastemperatuur, acculading en -conditie, DPF-vervuiling, banden- en remschijftemperatuur. Het is zelfs mogelijk om vermogens- en koppelwaarden te meten. En nog veel meer……

Er is ook een optie om de ABS/TC uit te schakelen en een Burn-out of Launch Assist-modus in te stellen.

Zelfs stoel- en stuurverwarming kunnen automatisch worden geschakeld.

Vanaf mei 2021 kunnen de 2.0T en Q Performance Logger worden toegevoegd met een geïntegreerde micro SD-kaart die alle parameters en een aantal extra extra opslaat.

De bediening en communicatie

Bij de pre-2020 modellen vindt de bediening plaats via de menu knop links van de rotary knop, de cruise control knopjes op het stuur (RES en +/- tuimelaar) en voor bepaalde modellen het Lane Assist knopje.

Bij de MY2020 en latere modellen maken we tevens gebruik van de “Options” knop rechts van de rotary knop en de Lane Assist knop. Vrijwel alle MY2020 modellen hebben namelijk geen “RES” knop meer voor de cruise control.

De Performance Logger communiceert via de informatie regel op het display tussen de toerenteller en snelheidsmeter.

Geschikt voor zowel het 3.5 als het 7.0 inch TFT scherm

De Performance Logger kan op 3.5 en 7.0 inch TFT scherm uitvoeringen gebruikt worden. Omdat het 3.5 inch scherm minder karakters heeft op de info lijn is de tekst waargave iets anders.

Alleen voor Q4 versies, AWD uitschakeling en AWD Torque monitoring

Bij Q4 versies kan het aangedreven koppel naar de vooras afgelezen worden. Maar wanneer men de Q4 wil ervaren als een 100% achterwiel aandrijver dan kan de voorwiel aandrijving uitgeschakeld worden. Dit betekent ook dat burn-outs uitgevoerd kan worden.

Functie overzicht voor de Giulia/Stelvio 2.0T (Q4) versies

Functie overzicht voor de Giulia/Stelvio Q en GTA(m) versies

Functie overzicht voor de Giulia/Stelvio 2.2 JTDM (Q4) versies

Koppel- en vemogensmeting

De Performance Loggers zijn in staat om het actuele en maximale vermogen en koppel te meten bij het corresponderende motortoerental. Met behulp van het gemeten motortoerental, voertuigsnelheid, acceleratie en voertuigmassa, kan een behoorlijk goede benadering van het motorkoppel en -vermogen worden berekend?

Geïntegreerde micro SD kaart voor data logging

Alle nieuwe Performance Loggers zijn vanaf mei 2022 standaard voorzien van een micro SD-kaart slot (SD kaart wordt niet meegeleverd). De SD Logger is in staat om alle data van elke gemaakte rit op te slaan. 4 keer per seconde wordt alle data en een aantal extra parameters opgeslagen in de vorm van  een CSV-bestand.

Met behulp van een CSV-reader (bijvoorbeeld www.datplot.com) kunnen de gegevens worden bekeken.

SGW firewall aanwezig?

Alle Giulia’s en Stelvio’s zijn vanaf productiemaand februari 2018 voorzien van de SGW firewall. MY2020 modellen zijn dus ALTIJD voorzien van een SGW.

Wanneer er een SGW firewall aanwezig is werkt de Performance Logger niet. In dat geval kan onze SGW bridge gemonteerd worden.

Vragen? download de uitgebreide handleiding

Download link Performance Logger, v1.11  augustus 2021
Nederlands gebruiksaanwijzing Performance Logger voor alle versies (PDF)

De Nederlandse vertaling volgt zo snel mogelijk.

Squadra Tuning OBD tool updater app

Met behulp van deze on-line app kan men de Performance Logger voorzien van andere software. Dat kan erg handig zijn. Bijvoorbeeld:

  • er wordt een ander type Giulia of Stelvio gekocht.
  • men een gebruikte Performance Logger koopt maar het exacte type niet overeen komt.
  • opwaarderen van een Light naar een Full version.
  • wanneer men een ESC v2 heeft aangeschaft en deze later wil opwaarderen naar een Performance Logger.
  • wanneer er onverhoopt toch een bug in de software zit.

Een dergelijk aanpassing van de software MOET altijd in overleg men ons gaan. Wij moeten de benodigde software versie namelijk aan de het bewuste serienummer koppelen. Hier kunnen, uiteraard afhankelijk van de wens, bepaalde kosten aan verbonden zijn.

Updates van softwareversies: gratis
Upgrade van Light naar Full versie: 120.– Euro.
Upgrade naar SD versie: 90.– Euro bij inlevering van oude Logger.

Link naar de OBD tool updater.

Prijzen, bestellen en verzenden.

Klik op deze link voor al deze informatie.