Performance Logger

Wat is het?

De Squadra Tuning Performance Logger is een unieke OBD tool die helemaal is toegespitst om het maximale rijplezier op het gebied van prestaties uit de Alfa Romeo Giulia en de Stelvio te halen.

Er wordt gebruikt gemaakt van reeds aanwezige data die over de CAN bussen tussen de diverse regeleenheden wordt uitgewisseld.

Wat kan de Performance Logger?

De Performance Logger heeft als kerntaak continu acceleratietijden te meten en de beste tijden op te slaan. Daarnaast worden de belangrijkste parameters weergegeven over de toestand van de motor en aandrijflijn. De G-krachten in lengte- en dwarsrichting worden weergegeven en ook hier wordt de hoogste waarde opgeslagen.

Maar dat is nog niet alles. Voor de echte rijders kunnen ALLE rij-assistenten het zwijgen worden opgelegd. We hebben zelfs een speciale burn-out of “line-lock” functie toegevoegd. De snelste acceleratietijden kunnen worden gezet met hulp van de Launch assist.

Tot slot is er de optie foutmeldingen van alle aanwezige regeleenheden te wissen.

Speciale parameters voor de 2.0 Turbo versies

Op dit moment bieden we alleen de 7 inch TFT display versies aan. De 3.5 inch versies volgen snel.

Alle Giulia en Stelvio 2.0 Turbo versies zijn voorzien van een zeer effectieve water gekoelde intercooler. Om een goed inzicht te krijgen van de omstandigheden worden er 3 essentiële temperturen weergegeven.

  1. De temperatuur van het water welke de intercooler koelt (WCAC)
  2. De temperatuur van de inlaatlucht voor de intercooler  (dus turbo uit)
  3. De temperatuur van de inlaatlucht na de intercooler en dus ook in het inlaatspruitstuk

Speciale mogelijkheden voor de Quadrifoglio

Voor alle Quadrifoglio versies kunnen de uitlaatkleppen open worden gezet. Bij de Giulia Q’s kan de front splitter bediend worden om deze bijvoorbeeld eens goed schoon te maken.

Q4 versies, AWD uitschakeling en AWD Torque monitoring

Bij Q4 versies kan het aangedreven koppel naar de vooras afgelezen worden. Maar wanneer men de Q4 wil ervaren als een 100% achterwiel aandrijver dan kan de voorwiel aandrijving uitgeschakeld worden. Dit betekent ook dat burn-outs uitgevoerd kan worden.

De bediening en communicatie

De bediening vindt plaats via de menu knop, de cruise control knopjes op het stuur en het “Lane Assist” knopje. De Performance Logger communiceert via de informatie regel op het display tussen de toerenteller en snelheidsmeter.

Alle functies op een rij

Op dit moment hebben we de ontwikkeling afgerond voor de Giulia Q met handbak en automaat. Alle andere versies gaan snel volgen. Hieronder is een tabel afgedrukt die alle functies op een rij zet.

Interesse?

Wanneer u een Performance Logger wilt bestellen vul dan dit formulier in.

Heeft u vragen over de Performance Logger die niet zijn beantwoord na het raadplegen van de onderstaande handleiding in PDF formaat, stuur ons dan een E-mail. info@squadra-tuning.nl

Uitgebreide handleidingen

Download link voor Giulia/Stelvio 2.0T (Q4), versie 2.02, 3 september 2020
Nederlandse gebruiksaanwijzing 2.0 Turbo (Q4) versies (PDF)

Download link voor Giulia/Stelvio Quadrifoglio, versie 1.02, 3 september 2020
Nederlandse gebruiksaanwijzing Quadrifoglio versies (PDF )

Hieronder een overzicht van alle menu regels die kunnen worden weergegeven. Dit overzicht geldt voor de Giulia Quadrifoglio met 8-traps automaat. Andere versie kunnen afwijken in regels en opties.