Performance Logger

Wat is het?

De Squadra Tuning Performance Logger is een unieke OBD tool die helemaal is toegespitst om het maximale rijplezier op het gebied van prestaties uit de Alfa Romeo Giulia en de Stelvio te halen.

Er wordt gebruikt gemaakt van reeds aanwezige data die over de CAN bussen tussen de diverse regeleenheden wordt uitgewisseld.

Wat kan de Performance Logger?

De Performance Logger heeft als kerntaak continu acceleratietijden te meten en de beste tijden op te slaan. Daarnaast worden de belangrijkste parameters weergegeven over de toestand van de motor en aandrijflijn. De G-krachten in lengte- en dwarsrichting worden weergegeven en ook hier wordt de hoogste waarde opgeslagen.

Maar dat is nog niet alles. Echte rijders kiezen de “Full version” en kunnen zo ALLE rij-assistenten het zwijgen opleggen. Er is zelfs een speciale burn-out of “line-lock” functie toegevoegd. De snelste acceleratietijden kunnen worden gezet met hulp van de Launch assist.

Tot slot is er de optie foutmeldingen van alle aanwezige regeleenheden te wissen.

De bediening en communicatie

Bij de pre-2020 modellen vindt de bediening plaats via de menu knop links van de rotary knop, de cruise control knopjes op het stuur (RES en +/- tuimelaar) en het Lane Assist knopje.

Bij de MY2020 modellen maken we tevens gebruik van de “Options” knop rechts van de rotary knop en de Lane Assist knop. 2020 modelle hebben geen “RES” knop meer voor de cruise control.

De Performance Logger communiceert via de informatie regel op het display tussen de toerenteller en snelheidsmeter.

Geschikt voor zowel het 3.5 als het 7.0 inch TFT scherm

De Performance Logger kan op beide 3.5 en 7.0 inch TFT scherm uitvoeringen gebruikt worden. Omdat het 3.5 inch scherm minder karakters heeft op de info lijn zijn de teksten iets anders tussen beide uitvoeringen.

Speciale mogelijkheden voor de 2.0 Turbo versies

Alle Giulia en Stelvio 2.0 Turbo versies zijn voorzien van een zeer effectieve water gekoelde intercooler. Om een goed inzicht te krijgen van de omstandigheden worden er 3 essentiële temperturen weergegeven.

 1. De temperatuur van het water welke de intercooler koelt (WCAC)
 2. De temperatuur van de inlaatlucht voor de intercooler  (dus turbo uit)
 3. De temperatuur van de inlaatlucht na de intercooler en dus ook in het inlaatspruitstuk

Speciale mogelijkheden voor de 2.2 JTDm versies.

De verscheidenheid van mogelijke parameters is bij de JTDm vrij groot en verschilt per versie JTDm. Hieronder  staan ze vermeldt.

 1. De turbodruk en het toerental van de turbo (alleen 210 pk versies)
 2. De temperatuur van de koelvloeistof van de watergekoelde intercooler (ECO en 210 pk versies)
 3. Uitlaatgas temperatuur (Alle Euro6B en de Euro6D 210 pk)
 4. DPF vervuilingsgraad
 5. AdBlue niveau (alle Euro6D versies)
 6. De versnellingsbak temperatuur voor 8AT versies)
 7. De koelvloeistof temperatuur voor 6MT versies)

Bekijk voor het complete overzicht de tabel bij “Alle functies op een rij” iets verder naar beneden op deze pagina.

Speciale mogelijkheden voor de Quadrifoglio

Voor alle Quadrifoglio versies kunnen de uitlaatkleppen open worden gezet. Bij de Giulia Q’s kan de front splitter bediend worden om deze bijvoorbeeld eens goed schoon te maken.

Vanaf 1 mei 2021 is de Performance Logger voor de Giulia Q pre MY2020 opgewaardeerd. Eén van de nieuwe features is een koppel en vermogen berekening. Download de gebruiksaanwijzing voor meer informatie.

Alleen voor Q4 versies, AWD uitschakeling en AWD Torque monitoring

Bij Q4 versies kan het aangedreven koppel naar de vooras afgelezen worden. Maar wanneer men de Q4 wil ervaren als een 100% achterwiel aandrijver dan kan de voorwiel aandrijving uitgeschakeld worden. Dit betekent ook dat burn-outs uitgevoerd kan worden.

Alle functies op een rij

Er worden twee versies aangeboden. De Performance Logger Full en de Performance Logger Light. Het verschil is de mogelijk om het ABS/TC en alle andere rij assistenten uit te schakelen, de afwezigheid van de Burnout mode en de Launch assist. Uiteraard uit zich dat ook in een verschil in prijs.

Vanaf 1 mei 2021 is de Performance Logger versie voor de Giulia Q pre MY2020 opgewaardeerd (“new” items).

SGW firewall aanwezig?

Alle Giulia’s en Stelvio’s zijn vanaf productiemaand februari 2018 voorzien van de SGW firewall. MY2020 modellen zijn dus ALTIJD voorzien van een SGW.

Wanneer er een SGW firewall aanwezig is werkt de Performance Logger niet. In dat geval kan onze SGW bridge gemonteerd worden.

Uitgebreide handleidingen

Download link Performance Logger, v1.08 1 mei 2021
Nederlandse gebruiksaanwijzing Performance Logger alle versies (PDF)

Prijzen

Squadra Tuning OBD tool updater app

Met behulp van deze on-line app kan men de Performance Logger voorzien van andere software. Dat kan erg handig zijn. Bijvoorbeeld:

 • er wordt een ander type Giulia of Stelvio gekocht.
 • men een gebruikte Performance Logger koopt maar het exacte type niet overeen komt.
 • opwaarderen van een Light naar een Full version.
 • wanneer men een ESC v2 heeft aangeschaft en deze later wil opwaarderen naar een Performance Logger.
 • wanneer er onverhoopt toch een bug in de software zit.

Een dergelijk aanpassing van de software MOET altijd in overleg men ons gaan. Wij moeten de benodigde software versie namelijk aan de het bewuste serienummer koppelen. Hier kunnen, uiteraard afhankelijk van de wens, bepaalde kosten aan verbonden zijn.

1 mei 2021.
Upgrade Giulia Q Full versies: gratis.
Upgrade Giulia Q Light versies: 50.– Euro.

Link naar de OBD tool updater.

Hoe te bestellen?

Wanneer u een Performance Logger wilt bestellen vul dan onderstaand formulier in.

Heeft u vragen over de Performance Logger die niet zijn beantwoord na het raadplegen van de  handleidingen in PDF formaat, stuur ons dan een E-mail. info@squadra-tuning.nl

Benodigde informatie voor een Performance Logger bestelling

  Voor zakelijk gereden auto's kunnen we een bedrijfsfactuur maken.

Hieronder een overzicht van alle menu regels die kunnen worden weergegeven. Dit overzicht geldt voor de Giulia Quadrifoglio met 8-traps automaat. Andere versie kunnen afwijken in regels en opties.