Remote Start

Remote start & "PANIC" functie

(Deze optie verkopen wij alleen voor de Alfa Romeo Giulia en Stelvio, niet voor andere types en merken)

In Noord-Amerikaanse landen is het heel gebruikelijk om de auto op afstand te starten. Het biedt de mogelijkheid  om de auto ’s winters enkele minuten voor vertrek op te warmen, of juist af te koelen in de zomer.

Behalve dat het gewoon functioneel kan zijn om de redenen zoals boven beschreven, is het ook gewoon leuk om de auto te starten als je aan komt lopen.

Voor zover wij weten wordt deze functie door geen enkele fabrikant in Europese auto’s aangeboden. Bij de Giulia en Stelvio is “Remote Start” wel softwarematig voorbereid, maar niet actief ingeschakeld. Vanzelfsprekend hebben wij na wat onderzoek ontdekt hoe wij dit actief kunnen maken.

Uiteraard is de gehele strategie van “Remote Start” goed doordacht uitgevoerd. Het kan bijvoorbeeld niet zo zijn dat iemand anders kan instappen en wegrijden wanneer de auto op afstand is gestart. Voordat “Remote Start” kan plaats vinden moet er aan een aantal voorwaarden voldaan zijn.  Zo mag er geen sleutel in de auto liggen, moet de versnellingsbak in Park staan, moeten de deuren, motorkap en kofferdeksel gesloten zijn en er moet voldoende brandstof aanwezig zijn.

Om de Remote Start procedure te beginnen, moet je 2 maal snel achter elkaar op de daarvoor bedoelde knop op de afstandsbediening drukken. Dan gaat het volgende gebeuren:

  • de deuren gaan op slot (als deze van het slot waren);
  • de handrem wordt geactiveerd (als deze dat niet al was);
  • de elektrische spiegels klappen uit (als deze ingeklapt waren);
  • de richtingaanwijzers knipperen 1 keer;
  • de standlichten voor en achter gaan aan;
  • en tot slot start de motor.

Na het instappen, moet je de dingen doen die je normaliter ook zou doen: je opent de deur met de sleutel en je stapt in. De motor blijft gewoon draaien. Om weg te kunnen rijden moet je eerst op de startknop drukken. De auto voert dan zijn gebruikelijke opstartprocedure uit voor alle boordsystemen. Dan kun je wegrijden, omdat nu pas de versnellingspook wordt vrijgegeven om te kunnen schakelen.

Wanneer je ervoor kiest om niet in te stappen, kan de motor uit gezet worden door weer 2 maal snel achter elkaar op het remote start knop te drukken. De deuren blijven dan op slot en de standlichten gaan uit. De spiegels klappen echter niet in.

Wanneer men besluit de motor te laten draaien zal deze dat maximaal zo’n 10 tot 15 minuten doen. Tijdens het draaien werkt de kachel en/of airco zoals deze ingesteld is.

“Panic” knop

Een tweede feature is de “Panic” knop. In geval van een noodsituatie kan deze knop ingedrukt worden waardoor de claxon in een aan/uit cyclus blijft toeteren. Je kunt deze knop ook gebruiken om de auto 1 maal te laten claxonneren, door 2 maal snel achter elkaar op de “Panic’ knop te drukken. Wat je daarmee kunt doen, mag je zelf bedenken…..

Remote Start en “Panic” kunnen los van elkaar geactiveerd worden.

Wat is ervoor nodig?

Een nieuwe speciale Alfa Romeo Remote Start sleutel. U kunt bij ons een afspraak maken om de Remote Start sleutel te programmeren en actief te maken.

  • Remote Start kan ALLEEN op automaat uitvoeringen actief gemaakt worden.
  • Bij achteraf ingebouwd alarm werkt Remote Start niet.
  • Remote Start kan NIET actief gemaakt worden op JTDm Euro 6D versies, dus wel op Euro 6B versies.
  • Deze Remote Start is alleen beschikbaar voor de Alfa Romeo Giulia en Stelvio. Niet voor ander Alfa Romeo modellen en niet voor andere merken.