Traction Controller

Wat is het?

Onze allereerste OBD tool was de ABS/TC off dongle. Een OBD dongle waarmee men door het inschakelen van Dynamic via de DNA knop het ABS en daarmee de traction control en alle andere “nanny’s” het zwijgen op kon leggen. Maar nu is de tijd aangebroken voor de evolutieversie van de ABS/TC off dongle, de Traction Controller.

Wat kan de Traction Controller precies?

Ook de Traction Controller zet in de hoofdzaak het ABS systeem uit. Met als uitbreiding een “burnout mode” en een “Launch assist” met daaraan gekoppeld een 0-100 km/uur en een 0 naar 400 meter acceleratietijd meting.
Bij Q4 uitvoeringen bestaat de mogelijkheid de voorwielaandrijving uit te schakelen zodat er volop kan worden genoten van een 100% achterwielaandrijver. Met of zonder Nanny’s ingeschakeld.

De bediening en communicatie.

Bij de pre-2020 modellen vindt de bediening plaats via de menu knop links van de rotary knop, de cruise control knopjes op het stuur (RES en +/- tuimelaar) en het Lane Assist knopje.

Bij de MY2020 modellen maken we tevens gebruik van de “Options” knop rechts van de rotary knop en de Lane Assist knop. 2020 modellen hebben geen “RES” knop meer voor de cruise control.

De Traction Controller communiceert via de informatie regel op het display tussen de toerenteller en snelheidsmeter.

Geschikt voor zowel het 3.5 als het 7.0 inch TFT scherm

De Traction Controller kan op beide 3.5 en 7.0 inch TFT scherm uitvoeringen gebruikt worden. Omdat het 3.5 inch scherm minder karakters heeft op de info lijn zijn de teksten iets anders tussen beide uitvoeringen.

Alleen voor Q4 versies, AWD uitschakeling en AWD Torque monitoring

Bij Q4 versies kan het aangedreven koppel naar de vooras afgelezen worden. Maar wanneer men de Q4 wil ervaren als een 100% achterwiel aandrijver dan kan de voorwiel aandrijving uitgeschakeld worden. Dit betekent ook dat burn-outs uitgevoerd kan worden.

Alle modellen en hun functies op een rij

SGW firewall aanwezig?

Alle Giulia’s en Stelvio’s zijn vanaf productiemaand februari 2018 voorzien van de SGW firewall. MY2020 modellen zijn dus ALTIJD voorzien van een SGW.

Wanneer er een SGW firewall aanwezig is werkt de Performance Logger niet. In dat geval kan onze SGW bridge gemonteerd worden.

Uitgebreide handleidingen

Download link Performance Logger, v1.06 1 december 2020
Nederlandse gebruiksaanwijzing Traction Controller alle versies (PDF)

Squadra Tuning OBD tool updater app

Met behulp van deze on-line app kan men de Performance Logger voorzien van andere software. Dat kan erg handig zijn. Bijvoorbeeld:

  • er wordt een ander type Giulia of Stelvio gekocht.
  • men een gebruikte Performance Logger koopt maar het exacte type niet overeen komt.
  • wanneer men een ESC v2 heeft aangeschaft en deze later wil opwaarderen naar een Performance Logger.
  • wanneer er onverhoopt toch een bug in de software zit.

Een dergelijk aanpassing van de software MOET altijd in overleg men ons gaan. Wij moeten de benodigde software versie namelijk aan de het bewuste serienummer koppelen. Hier kunnen, uiteraard afhankelijk van de wens, bepaalde kosten aan verbonden zijn.

Link naar de OBD tool updater.

Prijzen, bestellen en verzending.

Klik op deze link voor al deze informatie.

Diverse TFT screenshots