Het laatste nieuws

Augustus 2019

En weer was het wat langer stil. Wij hebben echter niet stil gezeten….. Zo hebben wij ons nogal veel bezig gehouden met het ontwikkelen van een aantal leuke en praktische tools voor de Giulia en Stelvio. Hier staan ze vermeld.

Juli 2018: ABS/Traction control uitschakeling voor de Giulia en Stelvio

Vanaf nu is het voor de echte Alfist mogelijk de Traction Control van de Giulia en Stelvio uit te schakelen. Met behulp van een in eigen beheer ontwikkelde EOBD dongle kan via de D-stand van het DNA systeem het ABS/ESC buiten werking worden gesteld.

Lees via deze link alle ins en outs:

https://www.squadra-tuning.nl/…/al…/giulia/abstc-off-dongle/

Maart 2018: Introductie Squadrachip voor de Giulia/Stelvio 2.0 T 280 pk versies.

Het heeft even op zich laten wachten….. Maar de Squadra Tuning voor de Giulia/Stelvio 2.0 Turbo 280 pk versies in nu klaar. Dat is vooral zo gekomen omdat we niet over 1 nacht ijs wilde gaan en we heel zeker van onze zaak moesten zijn.
Helaas is de marge op de 280 pk versies niet groot. Zelfs klein. Maar het is wel gelukt een paar leuke extra features in te bouwen.

– Snelheidbegrenzer verwijderd.
– Start & stop strategie omgedraaid
– EGR werking uitgeschakeld
– Toerenbegrenzing bij stilstaande auto verwijderd
– Diverse temperatuur afhankelijke regelingen ingebouwd

Giulia: https://www.squadra-tuning.nl/chiptuning/alfa-romeo/giulia/veloce-2-0-t-280-pk/

Stelvio: https://www.squadra-tuning.nl/chiptuning/alfa-romeo/stelvio/2-0-turbo-280-pk/

Maart 2018: Introductie Squadra Tuning voor de Jeep Compass.

Da Jeep familie wordt steeds groter. In 2017 werd de Compass geïntroduceerd. Uiteraard hebben wij ook voor dit type mooie tuningssoftware ontwikkeld.

Volg deze link voor alle informatie.

September 2017: Introductie Squadrachip Alfa Stelvo JTDm's

Nu de eerst bestelde Stelvio JTDm’s één voor één worden afgeleverd is het tijd geworden onze tuning daarvoor aan te bieden. Omdat de Stelvio en de Giulia op motorisch vlak heel veel met elkaar gemeen hebben was de software ontwikkeling niet echt nieuw. Toch hebben we gekozen voor een iets andere verdeling van het koppel en vermogen. Iets meer koppel (omdat de Stelvio iets zwaarder is) en ietsjes minder vermogen om precies dezelfde reden. Lees ons verhaal waarom precies….

…voor de Alfa Stelvio 2.2 JTDm 150 pk

…voor de Alfa Stelvio 2.2 JTDm 180 pk

…voor de Alfa Stelvio 2.2 JTDm 210 pk

Juli 2017: Introductie Squadrachip Giulia Veloce JTDm

De tuning van de Giulia 2.2 JTDm Veloco liet heel even op zich wachten. De reden? Het vinden van een geschikte testauto en eigen voorstudie. De resultaten komen overheen met de verwachting:

Squadra Tuning Giulia 2.2 JTDm Veloce.