Gaat de software verloren bij een onderhoudsbeurt of fabrieksupdate?

Wij merken steeds vaker dat er veel onwaarheden rond gaat op het internet over het overschrijven van de software bij onderhoudsbeurten of fabrieksupdates.

Bij een onderhoudsbeurt worden er geen fabrieksupdates uitgevoerd. Dat gebeurd hoogstens als u een klacht meldt en dit opgelost kan worden met een fabrieksupdate. Dat wil nog niet zeggen dat onze tuning wordt overschreven. Inmiddels zitten er in de Giulia en Stelvio zon 18 computers en deze kunnen in theorie dus allemaal ge-update worden. De vraag is dus voor welke computer de update beschikbaar is.

Voor het motormanagement en de versnellingsbak programmeren wij altijd de laatste fabriekssoftware bij de tuning. Deze kan niet meer worden overschreven.  De kans dat er nieuwe updates komen is nihil, als de auto uit productie is komen er sowieso geen updates meer. Wij zien bij veel auto’s dat niet de laatste software is geprogrammeerd ondanks dat de auto altijd dealer onderhoud is. Maar als er geen klachten zijn worden updates niet uitgevoerd.

Mocht er onverhoopt wel een updates beschikbaar komen voor motormanagement en deze wordt uitgevoerd dan is software terugzetten service. Deze regel geldt  alleen voor die eigenaren van de auto die ook de tuning bij ons gekocht hebben. Deze service is niet overdraagbaar.

Kortom, de kans dat de software bij een onderhoudsbeurt wordt overschreven is nihil. Uiteraard geldt dit artikel voor Alfa Romeo’s, Abarths en Fiats.