Geeft Squadra Tuning garantie?

Een van de meest gestelde vragen is: “Geven jullie garantie?” Ons antwoord is: “Ja, alleen op de software”. Wij geven geen garantie op de techniek.

Alfa, Fiat of Lancia rijders, waarvan hun auto nog onder de fabrieksgarantie valt, stellen de vraag of wij de “fabrieksgarantie” overnemen. Nee, ook dat doen we niet. Vaak is dat even schrikken voor de potentiële klant. Echter dienen onze uitspraken wel in de juiste context te worden geplaatst.

We chiptunen Alfa’s, Fiats en Lancia’s op grote schaal, sinds 2000.Wij tunen zo’n 500-600 auto’s per jaar. Inmiddels zijn dat er bijna 10.000 (december 2019).Het zou een leugen zijn om te zeggen dat er nooit iets mis is gegaan. Maar het aantal gevallen kan op één hand geteld worden en dat is wel de waarheid. De paar gevallen hadden dan ook nog eens niet direct te maken met ons werk, maar waren het gevolg van een werkelijk technisch defect of tekortkoming van de auto. Kortom, de oorzaak lag niet aan de tuning. Echter de spreuk “ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst” gaat hier op. Natuurlijk moet u als klant vertrouwen op onze kennis, kunde en verantwoordelijkheid om niet te ver te gaan met de tuning qua koppel en vermogen. Maar juist door onze specialisatie en kennis van het product kunnen wij hierin een goede en verantwoorde afstelling maken. Echter zijn wij wel afhankelijk van de staat der techniek van het ons geboden materiaal.

Er wordt veel zogenaamde garantie aangeboden door verschillende concullega’s. Met name de motorgarantie en fabrieksgarantie overname vallen daarbij op. Meestal staat het bovenaan de webpagina van de bewuste aanbieder.

Motorgarantie cq verzekering

Er wordt veel zogenaamde garantie aangeboden door verschillende concullega’s. Met name de motorgarantie en fabrieksgarantie overname vallen daarbij op. Meestal staat het bovenaan de webpagina van de bewuste aanbieder.

Gezien de vele vragen van onze klanten over garantie zijn ook wij op zoek gegaan naar een goede motorverzekering die de schade dekt, zoals wij dat zouden wensen, zonder allerlei mitsen en maren in de kleine lettertjes. Uiteindelijk hebben we de best passende verzekering aangeboden. Niet omdat wij hier geheel achter stonden, maar omdat onze potentiële klanten daarom vroegen. Uiteindelijk heeft geen enkele klant deze verzekering afgesloten. Mede dankzij het feit van alle voorwaarde welke worden gesteld. Het voorziet dus kennelijk niet in een behoefte. We zijn daarom snel weer gestopt met het aanbieden van een dergelijke product.

Voor zo’n motorzekering hebben we uiteraard met vele experts gesproken die eigenlijk allemaal dezelfde conclusie trokken. Het komt zelden voor dat de verzekering uitkeert. Er waren zelfs verzekeraars welke vol trots vertelden nog nooit een uitkering te hebben gedaan. Er zijn zoveel kleine lettertjes…… Er was altijd wel een voorwaarde van toepassing om onder uitkering uit te komen.

Overname fabrieksgarantie

Dan hebben we nog de overname van de fabrieksgarantie. Wij weten niet hoe die bedrijven dat voor zich zien. Het wekt vertrouwen naar de klant, maar gaat u met uw piepende deurvanger na de chiptuner, of met een brandend motormanagementlampje? Marketingtechnisch gezien een goede zet, maar de goed oplettende klant kijkt ook na de gestelde “eisen” om in aanmerking te komen voor deze overname van garantie. Neem de kleine letters goed door!

Softwaregarantie

Daarnaast is er nog een software garantie. Maar deze is dan weer beperkt tot meestal 3 jaar. Waarom? Geen idee. Software vergaat niet en zal zich niet plots anders gaan gedragen in de loop der tijd. Men zou wat dat betreft net zo goed levenslange garantie op de software kunnen geven. Maarja, 3 jaar boezemt natuurlijk wel vertrouwen in….. “levenslang” zou haast ongeloofwaardig overkomen. Kwestie van marketing.

Kortom

Wij bieden dus geen motorverzekering en al helemaal geen fabrieksgarantie overname. Wij geloven niet in deze producten en zien dat ze vooral gebruikt worden als marketinginstrument en als extra inkomstenbron.

Wij bieden een goed product welke met de grootst mogelijk zorg ontwikkeld wordt en hebben 100 % vertrouwen daarin. Wij kunnen dit vertrouwen hebben, daar wij alle software zelf ontwikkelen, zelf plaatsen, zelf controleren en ons richten op één specifiek automerk c.q. fabrikant. Wij zijn echte techneuten. Indien er een defect ontstaat, heeft dat bijna altijd een onderliggende technische oorzaak. Ons technisch specialisme geeft ons juist de mogelijkheid een juiste expertise te stellen bij eventuele problemen.

Wij bieden garantie op:

– de werking van de software.

– Op het opnieuw programmeren van de getunede software nadat er een fabrieksmatige update heeft plaats gevonden. Wij controleren ALTIJD op het moment van tuning of er een update van toepassing is. Wij kunnen echter niet in de toekomst kijken.

-Indien gewenst programmeren wij kosteloos de auto weer terug naar de standaard instellingen bij verkoop of inlevering (bij leasing) van de auto.

-De kopieerbeveiliging als elektronisch component (indien van toepassing). M.b.t. de kopieerbeveiliging, het betreft hier het goed functioneren van de beveiliging. Het defect raken van deze beveiliging door onkundig gebruik valt niet onder de garantie. Dit is van toepassing voor los wisselbare chips, welke worden gebruikt in motormanamentsystemen t-m 1998.

-Op de inspuitcomputer gedurende de inbouw of programmering van de Squadrachip, mits deze door Squadra Tuning wordt ingebouwd/geprogrammeerd.

Aanspraak op garantie is alleen van toepassing wanneer er direct, na het ontstaan van een defect aan de Squadrachip/software of een tekortkoming in het uitgevoerde werk, contact wordt opgenomen met Squadra Tuning of de leverende Squadra Tuning dealer.

Waar wordt GEEN garantie op gegeven?

Wanneer het aannemelijk is dat er schade is ontstaan aan injectiecomputer en/of Squadrachip door zelf uitgevoerde werkzaamheden of werkzaamheden uitgevoerd door derden. Hiertoe behoren o.a. hulp diensten, autobedrijven en particulieren.

Let op! Er wordt alleen service en garantie verleent als de originele factuur kan worden overlegd! Daarnaast houden wij een nauwkeurige op kenteken gesorteerde administratie bij van alle door ons getunede auto’s.