Powergate OBD flash tool

De Squadra Tuning Powergate 3+ OBD programmer

De Powergate3+ is een universele EOBD programmer welke in dit geval speciaal voor de Alfa Romeo Giulia en Stelvio is voorgeprogrammeerd. Vanaf nu wordt de Powergate3+ “PWG” genoemd.

De procedure voor het programmeren bestaat uit een aantal stappen.

  • Aanmaken van een identificatie bestand
  • Downloaden van het identificatie bestand
  • Uploaden van het tuning bestand
  • Programmeren van het tuning bestand
  • Het wissen van alle foutmeldingen

De programmeerset bestaat uit maximaal 3 onderdelen:

  • Een SGW bridge (wanneer van toepassing)
  • DTC killer (optioneel)
  • De Powergate3+ programmer (PWG)

Uiteraard bevat het pakket een duidelijke stap voor stap gebruiksaanwijzing.

SGW bridge.

Vanaf de productie in begin 2018, zijn de Giulia’s en Stelvio’s voorzien van een zgn. firewall. Men noemt dit een SGW, dat staat voor Security GateWay . De SGW zorgt ervoor dat er alleen met officiële diagnose apparatuur 100% gecommuniceerd kan worden met het CAN netwerk van de auto. Bij gebruik van niet officiële diagnose apparatuur worden alle opdrachten en schrijfacties geblokkeerd. Voorbeelden zijn het wissen van foutmeldingen of het resetten van onderhoudsintervallen. Maar zeker ook het gebruik van programmeerapparatuur zoals de Powergate. Het gebruik van de SGW-bridge is daarom noodzakelijk.

SGW bridge

DTC killer.

Op het moment dat de Powergate wordt aangesloten worden er een aantal fouten veroorzaakt welke allemaal betrekking hebben op het CAN netwerk. Dit is niet te voorkomen en kan ook geen kwaad. Tijdens een programmeersessie wordt de injectiecomputer  in een elektronisch coma gebracht (boot mode). Alle andere regelunits merken dit op en geven daarom ook een foutmelding. Kortom, na een programmeersessie zijn er 10-tallen fouten gedetecteerd. Bij het uit- en een paar seconde later aanzetten van het contact is daar niets meer van te zien, maar de fouten blijven wel opgeslagen in de geheugens van de diverse regeleenheden.

De DTC killer zorgt ervoor dat ALLE foutmeldingen gewist worden. De werking is eenvoudig. Zet het contact aan, steek de DTC-killer in de EOBD-stekker en wacht tot de rode LED gestopt is met knipperen. Dit duurt ongeveer 45 sec, waarna de DTC killer verwijderd kan worden.

DTC killer

De gebruiksaanwijzing

Om een indruk te geven hoe het hele programmeer proces in z’n werk gaat, kan men hier de gebruiksaanwijzing downloaden. Dit laat stap voor stap zien wat er gedaan moet worden.

Download link Squadra Tuning Powergate OBD tool gebruiksaanwijzing (PDF).

Prijzen, bestellen en verzending.

Klik op deze link voor al deze informatie.