Resultaten


Kwaliteit

Squadra Tuning is een gerenommeerd en gerespecteerd chiptuningsbedrijf gespecialiseerd in het softwarematig tunen van auto’s uit de FCA groep. Door deze specialisatie zijn wij uitstekend op de hoogte van alle technische aspecten. Wij ontwikkelen de motormanagement software vanuit onze technische kennis, jaren lange ervaring en zijn realistisch over wat wel en niet mogelijk is qua koppel- en vermogenswinsten. Wij onderscheiden ons door kennis, kwaliteit en no-nonsense instelling. Ook onze persoonlijke aandacht voor de klant wordt zeer gewaardeerd.


Prijs en aanvraag

  • Squadra Chiptuning medio
    € 460 ,-
  • Squadra Chiptuning massimo
    € 560 ,-

Neem contact op

Ervaringen

Jeroen

Goede ervaring gehad met het tunen van mijn Alfa 159 2.4 JTDm Q-tronic. Ik heb voor de medio tuning gekozen. Aanleiding was een slechte koude start met veel dieselrook.

Het mooie is dat het motormanagementsysteem uitgelezen en geanalyseerd wordt. Op deze manier werd er veel meer bekend over de oorzaak en de gevolgen van de slechte koude start. Bijkomend resultaat was,voor mij, een verhoging van het vermogen tot medio niveau. Direct na tuning waren de problemen verholpen.

Duidelijke uitleg van het tuningsproces en het plan van aanpak. Als je wilt kun je het hele proces van A t/m Z volgen. Na afloop een evaluatie.

Kortom een nuttige investering die (waarschijnlijk) veel onnodige diagnose bij derden hebben voorkomen.

1. Stationair eigenschappen motor: Ik ervaar een klein verschil (3)
2. Oppakgedrag bij wegrijden: Ik ervaar een klein verschil (3)
3. Oppakgedrag bij lagere toeren,Ik ervaar een klein verschil (3)
4. Het doortrekken in hogere toeren, Ik ervaar een klein verschil (3)
5. Het brandstofverbruik, 3. Ik ervaar geen verschil (2)
6. Algehele beoordeling, Ik ervaar een klein verschil (3)

Tim van den Bovenkamp

1) Stationair eigenschappen van de motor: Ik ervaar een zeer groot verschil (5)
2) Oppakgedrag bij wegrijden: Ik ervaar een zeer groot verschil (5)
3) Oppakgedrag bij lagere toeren: Ik ervaar een zeer groot verschil (5)
4) Het doortrekken in hogere toeren: Ik ervaar een zeer groot verschil (5)
5) Het brandstofverbruik: Ik ervaar een zeer groot verschil (5)
6) Algehele beoordeling: Ik ervaar een zeer groot verschil (5)

Toelichting:
Na een tijd gereden te hebben met de auto en ik Squadra al kende in de Alfa Romeo wereld, had ik een afspraak bij Stephan in de werkplaats gemaakt. Prettige ontvangst en na 2 uurtjes was ik alweer op weg naar huis!

Hij vertelde precies wat er ging gebeuren en was dan ook interessant om mee te kijken. Er stond vrij oude software in de auto, die is naar Massimo geüpdate. Onder de motorkap is de EGR afgesloten. En dat maakt een groot verschil. Geen geschok meer of horten en stoten. Wat een onding was dat toch. Alleen maar vanwege de milieu eisen van tegenwoordig. De auto loopt nu altijd mooi stationair en rijdt gewoon erg prettig en rustig. Tevens al gemerkt bij mijn eerste tank dat de auto stukken zuiniger is gaan rijden! Terwijl mijn rijstijl vlot is bij een warme motor. Dus meer vermogen en sneller, maar ook zuiniger. Wat wil je nog meer?

De 2.4 JTDm is door deze aanpassingen een nog subliemere motor geworden. Het past bij de vrij 'zware' 159 SW dat nu een perfecte reisauto is. Hier is de motor voor gemaakt, en niet zoals het uit de fabriek kwam. I.p.v. de 192 pk ligt het nu tegen de 220pk en van 400 nm naar ongeveer 440 nm.

Twijfel je om je Alfa Romeo aan te laten pakken bij Squadra? Niet doen, maar maak een afspraak! Je zal er absoluut geen spijt van krijgen, maar wel jezelf afvragen waarom je dit niet eerder hebt gedaan.

Jeroen Reijmers, jeroen.reijmers@kpnmail.nl

Nog bedankt voor de chiptuning van mijn Alfa 159 2.4. JTD., geweldig resultaat.

Mijn Alfa 159 2.4 JTDm 200 pk was getuned door een andere tuner. De auto was in de beveiliging geschoten na ongeveer 50 kilometer rijden, incl. foutmelding roetfilter. Het jammere van die andere tuner was dat hij weinig tot geen verstand had van mijn Alfa. Slechte ervaring dus, gelukkig wel geld terug en leergeld voor de toekomst.

Via Wim Prins ben ik aan het adres van Squadra Tuning gekomen. Wat een wereld van verschil. Squadra kon wel keurig het probleem met het roetfilter oplossen. De auto rijdt over het gehele toerenbereik veel beter, stationair mooi, geen haperingen, geen roet. Auto voelt veel sneller aan! Tevens de fabrieks software update van de automaat gedaan, schakelt beter en mooier als daarvoor. Geld is het zeker waard.

1. Stationair eigenschappen motor: kleine verbetering (3)
2. Oppakgedrag bij wegrijden: flinke verbetering merkbaar (4)
3. Oppakgedrag bij lagere toeren, Ik ervaar een groot verschil (4)
4. Het doortrekken in hogere toeren, Ik ervaar een zeer groot verschil (5)
5. Het brandstofverbruik, 3. Ik ervaar een kleine verschil (3) Nog controleren bij de pomp
6. Algehele beoordeling, zeer de moeite waard, goede service en vakbekwaam op het gebied van Alfa.