Kan een dealer chiptuning herkennen of overschrijven?

De gemiddelde dealer zal met z’n diagnose apparatuur niet kunnen herkennen dat er chiptuning is toegepast. Als men om wat voor reden dan ook een proefrit met de auto maakt merkt de dealer het uiteraard wel aan het rijgedrag van de auto. Bij atmosferische motoren is dat verschil in de trant van “deze auto rijdt heel goed” tot “deze loopt als een speer” bij turbo benzine’s en JTD’s.

Echter zijn wij van mening dat u als klant, wanneer men een eerlijke en goede verstandhouding heeft met de dealer, het feit dat de auto gechipped is gewoon mede dient te delen en erbij vertellen door WIE de chiptuning is uitgevoerd. Helaas zullen er altijd dealers zijn die sceptisch of zelfs afkeurend staan tegenover chiptuning. Dit komt omdat zij mogelijk slechte ervaringen hebben gehad in het verleden of geheel niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden van goede chiptuning.

Voor modellen uit productie komen geen updates meer beschikbaar, bij actuele modellen op de markt kunnen er updates beschikbaar komen.

Wij programmeren in principe altijd getunede software die is gebaseerd op de laatste software stand. Wanneer er chiptuning is toegepast op basis van de laatste softwarestand zal de dealer niet in staat zijn deze software te overschrijven. Zijn programma zal de laatste softwarestand herkennen en niet doorgaan met programmeren. Wanneer dit niet het geval is zal de getunede software worden overschreven. Mocht dit gebeuren dan programmeren wij de getunede software op basis van de laatste software opnieuw, mits de originele factuur van aankoop overlegd kan worden. De eerste keer is service, daarna kan er een kleine vergoeding worden gevraagd. Uiteraard dient u hiervoor wel een bezoek aan Squadra Tuning af te leggen.